nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els desallotjaments per desmantellar Son Banya començaran aquest estiu

Cort presentarà el pla d'actuació a PP i societat civil després d'eleccions generals

Els primers desallotjaments de les famílies que habiten al poblat de Son Banya començaran a executar-se durant el segon semestre d'enguany mateix, segons ho confirmà ahir el tinent de batle de Benestar Social, Eberhard Grosske. El pla per desmantellar aquest nucli del narcotràfic, on hi ha programades totes les passes a seguir fins a l'abolició i la desaparició completa de totes les barraques de la zona, ja està elaborat, a l'espera, encara, de presentar-lo davant la societat civil. S'ha fet en el marc d'una comissió tècnica integrada per la Delegació del Govern, Conselleria d'Habitatge i Ajuntament de Palma.

Els reallotjaments es duran a terme a través d'un conveni entre el patronat de Son Riera, el Patronat d'Habitatge i l'Ibavi per adquirir pisos de segona mà amb el criteri de mantenir la «dispersió geogràfica» entre els diferents barris de Palma. En aquest conveni de col·laboració s'inclouen contractes de lloguer d'habitatges subvencionats i amb opció de compra, sempre en funció de l'«èxit» que tingui el pla d'inserció sociolaboral. Dins aquest marc operatiu s'estipula que el conveni per a la compra d'habitatges s'ha de fer efectiu «tan aviat com sigui possible» -abans del segon semestre. Després d'aquest acord se signarà un altre conveni, a partir de l'estiu, entre IMFOF, SOIB i Patronat per fomentar iniciatives d'inserció laboral a les famílies reallotjades. El primer cens ja realitzat, passa prèvia als desallotjaments, determina que actualment al poblat hi viuen unes 500 persones «aïllades» però no separades de Palma. Els habitatges no s'oferiran a totes elles.

El pla preveu «asfixiar» els lligams de dependència entre els narcotraficants i la resta de la població de manera gradual i crear un espai de «confiança» entre l'Ajuntament i els habitants del poblat amb pocs recursos.Així, per cada desallotjament s'enderrocarà la corresponent barraca, fet que impossibilitarà que se'n tornin a construir de noves. En aquest punt també intervé Disciplina Urbanística de Cort. Els zeladors seran els encarregats d'ordenar l'enderrocament de totes les construccions «il·legals» que s'alcen al poblat.

En aquest informe es detallen les fases de com s'executarà aquesta operació. Per això, el Consistori sap que una vegada que comenci el procés, que pot allargar-se com a mínim aquest mandat, no ha de retrocedir a les pressions del narcotràfic. Primer de tot i després de les eleccions generals del 9 de març, Cort presentarà el «pla de reallotjament i desmantellament del poblat de Son Banya» a la societat civil, a entitats d'inserció social i al grup de l'oposició, el PP, amb la finalitat de crear un espai de debat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.