algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

El PSOE destaca que el seu programa té les mateixes prioritats que el Pacte

Promet que Madrid finançarà 16.000 habitatges protegits a les Balears en deu anys

El secretari general dels socialistes balears, Francesc Antich, i el canditat del PSOE al Congrés dels Diputats, Antoni Garcias, presentaren ahir el que anomenaren el «programa específic» de Balears del seu partit, un recull dels aspectes que afecten directament les Illes. Antich destacà que les «prioritats» i «objectius» que presenta el programa dels socialistes en aquestes eleccions generals són «els mateixos» que els de l'Executiu autonòmic que ell presideix i, concretament, «els mateixos que té el Pacte» de centreesquerra que governa a les Illes.

Es tracta d'un toc d'atenció als votants sobre els avantatges de compartir el mateix color polític que el de Madrid, perquè «facilita el treball conjunt» d'ambdues administracions, que centrà principalment en les matèries d'educació, habitatge, transport públic i la millora del sistema de finançament. Sobre les propostes principals, tant Antich com Garcias destacaren el compromís de finançar a les Balears la construcció de 16.000 habitatges protegits per mitjà del Pla estatal, que en total en preveu l'edificació d'1'5 milions a tot Espanya.

Garcias subratllà que el programa del PSOE inclou «compromisos ferms com els de 2004», i recordà tot allò complit amb les Balears pel Govern de Zapatero durant aquesta legislatura, com la reforma de l'Estatut, la millora del finançament per a sanitat o l'increment del descompte aeri i marítim fins al 50%. Quant a aquesta darrera qüestió, avançà que el programa socialista inclou ara ampliar el descompte a tots els residents, també als extracomunitaris, i impulsar una nova declaració de servei públic per millorar les condicions actuals.

Antich incidí també en el compromís de crear un sistema nou de finançament autonòmic que deixi de perjudicar les Illes. «Mentre que Zapatero es compromet a canviar-ho per a Balears, l'únic que he sentit a Rajoy és que no ho canviarà», declarà. El socialista també assegurà que donaran un impuls per desenvolupar el Règim Especial (REB) previst a l'Estatut, perquè sigui un instrument «per sempre» que compensi els costs derivats de la insularitat.

El president del Govern admeté que veu «difícil» signar abans de les eleccions el conveni en matèria ferroviària. «Seria criticat des de l'oposició fer-ho ara», explicà, però assegurà que la qüestió no el «preocupa» perquè hi ha un «compromís clar i contundent» de l'Administració central per signar-ho «just després» del 9-M, un missatge segons afirmà, transmès des del «Ministeri de Foment i la Moncloa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.