algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°
10°

Els vaguistes de Justícia debaten si deixar l'aturada aquesta setmana

Sindicats i Ministeri es reuniren ahir a Madrid per finalitzar el conflicte

Els sindicats de funcionaris de l'Administració de Justícia es reuniren ahir horabaixa a Madrid amb representants del Ministeri per intentar arribar a un preacord que posàs fi a la vaga que, des de fa quatre setmanes, manté col·lapsada l'Administració a les Balears, entre altres comunitats. La reunió començà a les cinc de l'horabaixa, i a l'hora de tancar aquesta edició encara continuaven tancats per intentar arribar a un acord que, segons els sindicats, seria exposat avui dematí als treballadors perquè hi votassin a favor o en contra.

En el cas que els funcionaris decidissin acceptar la darrera oferta del Ministeri, es posaria fi a la vaga indefinida. Però si els sindicats no arriben a cap pre-acord o aquest és rebutjat avui pels funcionaris, aquesta es convertirà en la quarta setmana consecutiva de vaga. La setmana passada es registrà un enduriment de les protestes que ara es podria veure incrementat, encara que els ànims i la moral dels treballadors estan cada dia més afeblits, per la pèrdua de doblers que suposa estar en vaga i per les energies invertides sortint cada dia al carrer.

Des del dia que començà l'aturada, els empleats de Justícia exigeixen al Ministeri que accepti un increment salarial en les seves nòmines d'un mínim 200 euros al mes. Segons els portaveus sindicals es tracta d'un increment just, perquè a les comunitats on les competències en matèria de Justícia estan transferides, els funcionaris poden arribar a cobrar fins a 500 euros més que a les Balears.

Els funcionaris de les regions on s'ha realitzat la transferència cobren entre 1.200 i 1.700 euros al mes i exigeixen aquest complement per igualar el seu sou amb el dels seus companys d'altres comunitats com Catalunya, Euskadi o Madrid, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.