algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Educació haurà d'instal·lar per al pròxim curs fins a 50 aules prefabricades més

La manca de previsió d'infraestructures obliga a aquesta mesura

63692
El col·legi de Binissalem disposarà d'11 aules i 4 banys prefabricats per al pròxim curs, fins que es finalitzi el nou centre.

La Conselleria d'Educació es veurà obligada a instal·lar el pròxim curs escolar 50 noves aules prefabricades, amb la qual cosa hi haurà un total de 125 instal·lacions d'aquest tipus a tot l'Arxipèlag. Els responsables del departament que dirigeix Bàrbara Galmés asseguren que no hi ha més alternatives davant l'augment del nombre d'alumnes i la manca de previsió en la construcció d'infraestructures durant els darrers anys.

Aquest curs hi ha 75 aules, 3 banys i un taller que estan ubicats en mòduls prefabricats i repartits en 34 col·legis públics de la Comunitat. Però aquesta xifra es veurà incrementada durant el curs 2008/2009 fins a les 125 aules, 14 banys i 5 tallers. La situació afectarà un total de 48 escoles públiques.

Per illes, a Eivissa es passarà de sis a onze centres amb aquesta casta d'aules; a Mallorca, de 21 a 28 col·legis, i a Menorca ara són set i el curs que ve en seran nou els centres afectats. Si es compten les instal·lacions prefabricades que s'hauran de col·locar, Mallorca n'encapçalarà el rànquing passant de 49 aules a 74 (25 més) i 9 banys, seguida de Menorca, que enguany té 18 aules, 3 banys i 1 taller i el proper curs haurà de menester 25 aules (7 més), 3 banys i 5 tallers; i Eivissa, que de 8 aules prefabricades passarà a 26 mòduls (18 més) i 2 banys.

Segons la Conselleria d'Educació, «l'habilitació d'aules modulars és una mesura transitòria mentre es construeixen els nous centres o es duen a terme les obres d'ampliació, i s'instal·len amb la finalitat d'evitar l'actual massificació que pateixen les aules».

Aquesta situació es veu augmentada moltes vegades si s'està construint un centre nou com és el cas del col·legi públic de Binissalem, que enguany en té 6 i el pròxim curs veurà incrementat el nombre a 11 més 4 banys; Vilafranca, que haurà de tenir 7 d'aquestes aules mentre fan les obres d'ampliació i reforma del centre Es Cremat; al col·legi Vara de Rey (Eivissa) se n'instal·laran tres i al col·legi Doctor Comes d'Alaior es col·locaran 5 aules i un bany modular.

Des de la Conselleria es posa èmfasi que aquesta «és una mesura transitòria, ja que l'objectiu és que el nombre d'aules modulars es redueixi al màxim al final de la legislatura». Així mateix, des de l'Administració s'explica que «els mòduls d'avui no són els de fa vint anys. Són aules funcionals, dotades d'aire condicionat, calefacció i que permeten desenvolupar-hi amb total normalitat les activitats dels centres públics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.