algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'anglès serà imprescindible per obtenir un títol de grau de la UIB

La universitat redueix a 29 el nombre de carreres adaptades a l'Espai Europeu d'Ensenyament

MARIA QUES. Palma.

La Universitat de les Illes ha aprovat el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de grau adaptats a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Una de les principals novetats d'aquest canvi de reglament és que per a l'obtenció de cadascuna de les titulacions de grau de la UIB serà necessari el coneixement de l'anglès, d'acord amb el desenvolupament que es farà d'aquest requisit a cada pla d'estudis.

Així ho explicaren ahir la rectora de la UIB, Montserrat Casas, i el vicerector Martí March en una roda de premsa en la qual donaren a conèixer les novetats del sistema que s'implantarà a la universitat el curs 2009-2010.Les 29 noves titulacions, que substituiran les 38 diplomatures i llicenciatures actuals de la UIB, tindran una durada de 4 anys i 240 crèdits, a 60 crèdits anuals, explicà Casas.

La rectora també presentà el Reglament d'ordenació dels ensenyaments de grau, «que estableix les bases per a l'elaboració dels plans d'estudi de les noves titulacions», afirmà. En pocs dies iniciarà el treball de 29 comissions d'elaboració i disseny dels nous títols de grau, «de manera que l'octubre o el novembre d'aquest mateix any es puguin enviar al Consell d'Universitats els nous plans d'estudi per a la seva verificació i autorització», indicà el vicerector Martí March.

Aquest nou model fixa que les noves titulacions tinguin un primer curs fàcilment convalidable, «de manera que els estudiants puguin canviar de carrera amb relativa facilitat». Segons Casas, amb aquests nous títols, regulats pel Ministeri, «no significa que desapareguin els estudis actuals, ja que dins d'un mateix títol hi podrà haver diferents itineraris d'especialització».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.