algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Antich manté la llei d'habitatge pactada i diu que UM pot perjudicar els ciutadans

«Tot té conseqüències», afirma el president sobre el canvi de posició dels seus socis

El president del Govern, Francesc Antich, deixà clar ahir que la llei d'habitatge es continuarà tramitant al Parlament perquè està «consensuada» amb tots els grups del Pacte, incloent-hi UM, que un dia abans havia demanat que es retiri per revisar-la, o hi votarà en contra. «Ara hem de veure què passa, però totes les coses sempre tenen conseqüències», advertí el cap de l'Executiu, i afegí que «aturar o returar aquesta llei és no fer un bon servei als ciutadans» i pot perjudicar el Govern.

«Hem actuat amb total lleialtat i -el projecte-està pactat. Creiem que la llei ha de seguir el seu camí, sense perjudici que en cada moment pouguem escoltar a tothom». El cap de Govern no amagà la seva «preocupació» i «sorpresa» pel canvi de posició d'UM que, segons contà, conegué quan el president d'aquest partit, Miquel Nadal, li telefonà minuts abans de fer-ho públic.

Nadal comparegué dimecres per demanar que es replantegi la llei de l'habitatge, perquè el seu partit està ara en contra de fer pisos socials en sòl rústic i perquè creu que anuncis com el d'oferir pisos barats poden agreujar l'alentiment econòmic. UM troba que, en lloc de les mesures proposades, s'ha d'actuar en els pisos fets que no es poden vendre.

Antich recordà que «encara no fa deu dies» es pactaven esmenes entre tots els grups del Pacte i «cap d'ells no va dir que hi estava en contra». A més, recalcà que el projecte «està dins el Pacte de Govern» i és una «prioritat» per als socialistes i els ciutadans. «Llevar aquesta llei d'enmig i amb els arguments que he sentit, és defensar que els habitatges continuïn sent cars», perquè «l'objectiu és que hi pugui haver habitatges a preu assequible per llei», recordà el president.

Antich vinculà l'actitud d'UM amb la proximitat de les eleccions generals, demanà «paciència» a tots els membres del Govern i advertí que «utilitzar una qüestió amb fins electorals pot perjudicar l'Executiu, però sobretot els ciutadans».Més contundent es mostrà amb UM un dels partits del Bloc, EU-EV, que considerà «deslleial» i «incomprensible» la posició dels seus socis, «coincident amb la dels promotors», i advertí que «fa perillar les polítiques d'habitatge del Govern». Per això, demanà a UM que rectifiqui. Des del PSM, el seu secretari general, Biel Barceló, advertí que el seu grup parlamentari -el Bloc - és «fidel» a l'acord adoptat amb els socis, però afegí que si es replanteja el projecte ells també hi estaran disposats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.