muy nuboso
  • Màx: 16.61°
  • Mín: 12.25°
14°

El 67,4% d'escoletes ja té autorització d'activitat o n'ha iniciat els tràmits

Fa dos mesos, sols el 23% dels 350 centres illencs tenien el permís

MARIA QUES. Palma.

La consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, assegurà ahir que 236 de les 350 escoletes de les Illes Balears, un 67,4%, ja estan en procés d'aconseguir, o la tenen ja, l'autorització preceptiva per desenvolupar activitats educatives, que serà imprescindible perquè aquests centres puguin adaptar-se al futur pla de primera infància . Aquest pla tindrà un pressupost total de sis milions d'euros per a la seva posada en marxa, dels quals 2.770.000 euros procedeixen del Ministeri d'Educació.Segons informà la consellera en la compareixença voluntària al Parlament, quan arribà al Govern trobà una situació «que no esperava» ja que, segons afirmà, de les 350 escoletes registrades per la UIB a les Illes, «només 61 disposaven de l'autorització preceptiva», i indicà que dels 78 centres que havien sol·licitat l'autorització, «58 no tenien la possibilitat d'obtenir-la».

Galmés detallà que «el setembre de 2007, el percentatge d'escoletes autoritzades o en vies d'autorització era del 23,1%» , i criticà les afirmacions en les quals s'acusà el Govern de provocar el tancament de 150 escoletes amb l'aplicació d'aquest pla, i va sostenir que la Conselleria pretén «donar suport i facilitar» l'adaptació dels centres a les exigències de la normativa, que segons va manifestar, «està pensada per oferir a les famílies un servei amb suficients garanties de qualitat».

Galmés va apuntar que «cap centre no corre perill de tancament», alhora que es demanava «quin sentit tindria que el Govern fes efectiu el seu compromís de crear 2.000 places d'escoletes si tingués la intenció de tancar 150 centres?». Galmés incidí que el Govern no ha posat «mai» en qüestió la tasca realitzada fins ara pels treballadors que estan a càrrec de les escoletes. El pla de primera infància preveu, segons Galmés, la creació de 2.000 noves places d'escoleta i 500 de les quals, per enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.