algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Medi Ambient repobla les Balears amb la sembra de 200.000 arbres

La col·laboració de Projecte Home a Randa ajuda a la integració dels residents

72356
El conseller Miquel À. Grimalt i el batle d'Algaida, amb els responsables de Projecte Home i de l'Ibanat.

J. SOCIES. Algaida.

La Conselleria de Medi Ambient finalitza la campanya de sembra d'arbres repoblant-ne gairebé 200.000 arreu de les Illes Balears. Durant la present temporada la Conselleria, a través de l'Ibanat, ha aportat 200.000 arbres per a repoblacions forestals, dels quals 150.000 s'han sembrat en finques, 35.000 s'han lliurat a fires i 15.000 als ajuntaments.

Al puig de Randa, lloc elegit per posar punt final a la campanya, la Conselleria ha gaudit de la col·laboració del Projecte Home i s'han repoblat les nou hectàrees que es van cremar el dia 8 d'agost de 2003 plantant-hi 6.000 arbres, entre pins i alzines.

Aquesta col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i Projecte Home aconsegueix el seu objectiu. Segons assenyalà Bartomeu Català, «aquestes persones recuperen la dignitat i assumeixen responsabilitats, surten de la seva rutina. Aquesta repoblació i la cura per la terra ajuden a la integració d'aquestes persones i les condueix a la normalitat».

Medi Ambient ha signat diferents convenis amb Projecte Home. En una primera fase s'aconseguí la producció de planta forestal, pi i alzina, a la comunitat terapèutica de ses Sitjoles a Campos. Posteriorment, se signà un segon conveni, amb vigència fins a finals de febrer de 2008, per a tasques de repoblació forestal a les finques afectades per incendis i es començà a actuar en zones cremades de Randa. En total, s'hauran invertit 252.079 euros en la repoblació de 6.361 plantes en un total de 8,8 hectàrees.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt; el batle d'Algaida, Francesc Miralles; el director gerent de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Domingo Bonnín; i el president de Projecte Home, Bartomeu Català, visitaren les tasques de repoblació forestal que persones acollides a la Fundació Nous Vents, vinculada a Projecte Home, realitzen a les finques d'Albenya, a Algaida, i sa Caieta, a Llucmajor, situades ambdues al puig de Randa.

Nou conveni

El conseller de Medi Ambient assenyalà que «assumirem el compromís de sembrar un arbre per cada habitant de les Illes al llarg d'aquests quatre anys; per això hem de sembrar 250.000 arbres cada any. Aquest primer any no hem assolit la xifra, però s'ha arribat als 200.000 arbres entre pins i alzines».

Grimalt també va voler agrair la tasca de col·laboració duta a terme amb Projecte Home i va assenyalar que hi ha l'interès per part d'ambdues parts per renovar el conveni de col·laboració i fins i tot ampliar-lo. «La nostra voluntat és continuar ajudant Projecte Home amb aquest aquesta tasca d'integració. Així mateix, parlarem amb ells per mirar d'ampliar la seva col·laboració a altres mesos de l'any i amb altres activitats que estiguin vinculades al medi ambient i a la natura», digué el conseller Grimalt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.