cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Expectació per l'aparició d'un bou mort vora la platja de Cala

Uns turistes varen avisar la Policia de l'exemplar, d'uns 500 quilos

A. BASSA. Son Servera.

L'aparició d'un bou mort de devers 500 quilos, en unes roques de devora la platja de Cala Millor, previsiblement arrossegat per la maror, causà ahir una gran expectació al nucli costaner.

Les tasques que s'hagueren de dur a terme per retirar el cadàver de l'animal, es varen prolongar durant hores, i l'Ajuntament de Son Servera va seguir un protocol estricte per complir fil per randa les normes marcades per la Conselleria d'Agricultura.

El procediment va ser seguit amb atenció i sorpresa pels turistes o pels veïns que eren allà i que no donaven crèdit a l'«estranya» aparició.

Al matí, uns turistes que transitaven pel passeig marítim de Cala Millor descobriren l'animal damunt les roques i n'alertaren tot d'una la Policia Local. Aquesta es va desplaçar fins al lloc en qüestió i va posar el tema en mans del manescal, que hi hagué d'acudir per practicar les proves pertinents. Al principi s'havien de treure mostres de la medul·la, però al final no va ser necessari.

Es consideren diferents hipòtesis. Es desconeix la procedència de l'animal, ja que no portava tots els distintius corresponents que serveixen per identificar l'explotació ramadera a la qual pertany.

Es tracta d'un bou de raça frisona adult, d'un pes aproximat d'entre 450 i 500 quilos, i tot apunta que ja feia uns quants dies que era mort. Per treure l'animal va ser necessari un gran camió grua amb un llarg braç de 30 metres. L'operació per retirar l'exemplar va ser força espectacular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.