cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

El Govern començarà enguany la construcció de la nova escola

Fa anys que els pares reivindiquen el nou centre educatiu

M.NADAL. Santa Maria.

La Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear ja té redactat el projecte del nou col·legi de Santa Maria del Camí, que començarà a construir-se enguany. D'aquesta manera, es posarà fi a les reivindicacions dels pares i mares del col·legi públic Melcior Rosselló i Simonet, que demanen la construcció del nou centre des del passat any 2003.

Tot i que des de la Conselleria es van instal·lar diverses aules prefabricades a la plaça de davant el col·legi, no es va donar solució a la falta d'espai, que es veurà solucionada amb la construcció d'un nou centre que disposarà de 2.840 metres quadrats de superfície construïda, amb uns porxos de 161 metres quadrats en un solar de 3.000 metres.

Segons van explicar fonts de la Conselleria d'Educació del Govern, «l'edifici tindrà forma de «U» que envoltará al pati i, a través del porxo es farà la connexió amb les pistes esportives».

A la planta baixa es trobaran les aules del primer cicle de primària, les classes d'informàtica, els serveis d'administració, el menjador i el gimnàs, mentre que al primer pis s'ubicaran la resta de classes de primària i les aules d'infantil, a més de la classe de música.

Ara les obres estan pendents de licitació per poder iniciar els treballs de construcció del nou centre. Des de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern es va informar que el projecte té un pressupost de 3.244.179 euros. i es va assegurar que les obres s'iniciaran durant aquest 2008.

Durant el mes de març de 2007, els professors i pares d'alumnes del col·legi públic van realitzar una multitudinària manifestació per demanar la construcció de la nova escola.

Els pares criticaven la gran falta d'espai del centre educatiu, i al·legaven que els alumnes no caben dins les classes, falten aules complementàries, els banys són insuficients i el menjador i el pati han quedat petits, pel que els alumnes més grans passen l'esbarjo en el camp municipal d'esports, situat molt a prop del col·legi Melcior Rosselló i Simonet.

Ara, amb el nou col·legi, des de la Conselleria d'Educació s'espera que així s'acabin els problemes d'espai del col·legi públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.