cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Comença una intensa cursa electoral

Els partits iniciaren la tradicional aferrada de cartells i es mostraren convençuts que aconseguiran a Madrid un millor finançament autonòmic per a Balears

97388
La plana major d'Unitat aferrà els cartells davant la Delegació d'Hisenda de Palma. Tot un símbol, igual que veure junts Pere Sampol i Miquel Nadal.
Q.T/LL.P.Palma.
Les quatre principals candidatures per les Balears donaren ahir el sus a la campanya per a les eleccions generals del 9 de març amb la tradicional aferrada de cartells. La qüestió de la millora del sistema del finançament autonòmic, que perjudica greument les Balears, se situa en el centre del debat durant les properes dues setmanes. Mentre que els dos grans partits estatals, el PP i el PSOE, es barallen sobre qui està més compromès per donar una solució a aquesta necessitat en el cas que arribin a la Moncloa, la coalició nacionalista Unitat per les Illes es presenta com l'única força capaç i «legitimada» per aconseguir-ho, pel fet de ser l'única que representa la «veu pròpia» d'aquí.Els quarts en discòrdia, EU-EV, condicionen aquesta millora a l'aplicació d'«autèntiques» polítiques socials.

En el primer acte simbòlic d'ahir, hores abans que es pogués demanar el vot oficialment, el PP i el PSOE demostraren que aposten per fer una campanya de perfil baix, deixant que l'atenció l'acaparin els seus líders estatals. Ambdós realitzaren la típica aferrada de cartells davant les seves seus respectives, i tant Rosa Estaràs com Francesc Antich acabaren agafant més protagonisme que els seus caps de llista al Congrés, Maria Salom i Antoni Garcias respectivament. Per contra, tant Unitat per les Illes com EU-EV demostraren més interès a sortir del guió i a realitzar uns actes més imaginatius. La coalició nacionalista liderada per Pere Sampol es desplaçà fins davant la Delegació d'Hisenda per demostrar el seu objectiu principal de posar fi al que consideren una «espoliació fiscal» de l'Estat respecte de les Balears.

La candidata de la coalició EU-EV, Marisol Ramírez, encara anà més lluny i escenificà la seva voluntat de cedir la campanya a la participació ciutadana posant els primers missatges en una tanca publicitària que ha instal·lat al carrer Balmes, oberta a tothom. A partir d'ara queden dues setmanes intenses en les quals els candidats miraran de captar de totes les maneres l'atenció dels votants a l'hora de repartir els vuits escons a Madrid que representaran les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.