cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Els vaguistes de Justícia protagonitzen una tancada que Socias fa desallotjar

Més de 70 funcionaris varen quedar unes dues hores dins la Gerència Territorial de Palma

Més de 70 funcionaris de l'Administració de Justícia de Balears que estan en vaga des del 4 de febrer es tancaren ahir a l'edifici de la Gerència Territorial de Justícia de Palma, d'on foren desallotjats per la Policia Nacional espanyola per ordre del delegat del Govern, Ramon Socias. El portaveu de la plataforma sindical unitària, Andreu Bou, estava ahir indignat pel desallotjament, ja que la setmana passada representants sindicals es reuniren amb Socias, que els assegurà comprendre les seves demandes i els prometé ajudar-los a resoldre el conflicte amb el Ministeri.

Tots els dirigents sindicals coincidiren a dir que la decisió de tancar-se sorgí «espontàniament» entre els treballadors després que es desconvocassin les protestes que cada dia tenen lloc a Palma des que començà la vaga per l'increment salarial de 200 euros. Tanmateix, cal tenir en compte que arreu de l'Estat es protagonitzaren ahir tancaments, com ara a Oviedo (Astúries), on, igual que a Mallorca, els vaguistes es tancaren a la seva Gerència Territorial.

També cal recordar que a final de la setmana passada tots els sindicats coincidiren a anunciar un «enduriment» i «radicalització» de les protestes si el ministre espanyol de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, es mantenia en la seva posició «intransigent», tal com succeí a la mesa de negociació de dilluns a Madrid.

Ahir, els funcionaris s'aplegaren de mica en mica dins l'edifici, al costat de la Rambla de Palma, i quedaren unes dues hores a l'interior, durant les quals també passà el secretari general de CCOO a Balears, Josep Benedicto, per fer-los costat. Després de dues setmanes de vaga, el cansament dels funcionaris era evident, com es podia deduir per comentaris. Tanmateix, la majoria coincidia a apuntar que ara no és moment d'afluixar, sinó de continuar endavant i reforçar les protestes, animar els companys que continuen fent feina, els tradicionalment anomenats «esquirols».

Després de dues hores tancats, quan els sindicats i responsables de l'edifici s'introduïren a una sala per negociar, un policia entrà i exigí que la gent sortís: «o ho féu per les bones, o us haurem d'anar traient un per un», advertí. Després d'una ràpida assemblea, els vaguistes s'assegueren al terra, la Policia pujà, s'endugué el portaveu de la plataforma i, després, començaren a desfilar la resta, custodiats pels agents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.