cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Son Espases du un retard d'almanco cinc mesos i la paralització costà 1,3 milions

El PP fa públics els informes interns de l'Ib-Salut i acusa l'Executiu d'amagar la informació

Un informe intern de l'Oficina de Supervisió de l'Ib-Salut, fet públic ahir pel PP en el Parlament, xifra en quasi 1,3 milions el cost de la paralització durant dos mesos de les obres de l'hospital de Son Espases -decretada pel nou Govern l'estiu passat- i calcula que el projecte ja du un retard d'almanco cinc mesos.

El passat 8 de novembre, la concessionària de les obres dirigí un escrit a l'Ib-Salut en el qual reclamava una indemnització de 2.524.436, 94 euros pel sobrecost derivat de l'esmentada paralització. L'informe del Govern admet que, en una primera estimació, la quantitat és «aproximadament la meitat». La portaveu del PP, Rosa Estaràs, acusà ahir el president Antich d'amagar aquesta informació i de ser culpable del sobrecost per ser «incapaç» de posar d'acord els socis del seu Govern.

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) concessionària també reclamà en el seu escrit que s'ampliï en cinc mesos el termini d'execució previst en el contracte d'adjudicació: dos mesos per la paralització, 25 dies per les conseqüències de la tempesta registrada el 4 d'octubre passat, i dos mesos mes, almanco, pels retards que ocasionen els treballs arqueològics que es realitzen al solar al mateix temps. El final d'obra estava previst inicialment per l'agost de 2009, de manera que es retardaria al gener de 2010.

En aquest cas, l'informe constata el retard. Veu «raonable» ampliar el termini d'execució en dos mesos per la paralització, considera que s'ha «d'analitzar jurídicament» si procedeix fer el mateix per la tempesta, i en el cas del treballs arqueològics «deixa oberta la possibilitat» d'incrementar els terminis així com les indemnitzacions.

Entre la documentació facilitada ahir pel PP, que també inclou l'acte d'una de les reunions de la Comissió Mixta de seguiment del nou hospital, hi ha un informe anterior del mes de novembre en què els tècnics adverteixen que «l'obra no avança al ritme màxim potencialment possible». Aquesta situació s'atribueix principalment als obstacles que signifiquen una línia elèctrica de tensió mitjana que travessa el solar, i que s'ha de soterrar, i els esmentats treballs arqueològics que es desenvolupen a la zona.

A la Comissió Mixta, el representant de la UTE advertí que, a partir del mes de juny d'enguany, «el tema arqueològic podria tornar a ser problemàtic ja que afectaria la construcció de l'edifici tècnic (de serveis)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.