algo de nubes
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
31°

Antich retreu a Sampol que menystingui el Govern amb l'oferta pel finançament

Ramírez diu que la proposta del nacionalista és massa de mínims i defensa un concert com el basc

El president del Govern, Francesc Antich, va sortir ahir al pas de la proposta llençada pel cap de cartell d'Unitat, Pere Sampol, per què tots els candidats duguin al Congrés un compromís conjunt per millorar el finançament. Antich advertí que no s'ha de fer «electoralisme» amb una qüestió tan seriosa i recalcà que, és a Balears on tots els partits han de consensuar una proposta sobre el finançament i no a les Corts, «perque sinó, algú està menyspreant les institucions de les Illes».

El socialista recalcà que Balears no és «una província on els diputats són aquells que fan política a Madrid», sinó que hi ha un Govern, que és qui ha negociar la reforma del finançament amb l'Executiu central. Amb tot, afegí Antich, abans s'ha de cercar el consens, no només entre els partits que donen suport al Govern, sinó també amb el PP. Però, segons ell, això s'ha de fer després d'eleccions per evitar caure en «electoralismes» que allunyin els interlocutors.

«L'acord primer s'ha de fer aquí i dirigit per institucions de les Illes», reiterà el president, qui negà que Sampol hagi generat «divisió» dins el Pacte amb unaproposta que, segons Antich, està «copiada» de la que presentà la plataforma empresarial per un finançament just de l'exconseller Alexandre Forcades. Finalment, recordà que ell ja va dir públicament que era molt semblant a la proposta que té el Govern.

No fou l'única crítica que rebé Sampol. La candidata d'EU-EV, Marisol Ramírez, li va retreure que presentàs una proposta massa «de mínims», que no pot acceptar. «Sampol sembla que renuncia els eixos fonamentals», afegí la candidata, qui apuntà que la proposta d'Unitat s'explica per les bones relacions que té amb la plataforma dels empresaris que, segons ella, són els mateixos que s'oposaren a l'Ecotaxa.

«EU-EV no pot renunciar als seus principis», sentencià Ramírez, i defensà un concert econòmic com el basc i que, qualsevol millora del finançament, tingui en compte la població resident i turística, així com el dèficit històric de Balears, tant per la mala dotació de les competències transferides, com per la manca d'inversions. També advertí que la proposta és inviable i just tindria sentit si l'acompanya el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.