algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

L'increment salarial centra la negociació del conveni d'hostaleria

La patronal demana «prudència» i els sindicats, pujar per sobre l'IPC

La negociació del nou conveni d'hostaleria s'inicià ahir amb la constitució de la mesa integrada per sindicats, CCOO i UGT, i representants de les organitzacions empresarials de les Balears. Els increments salarials centraran les reivindicacions dels treballadors, que demanen als empresaris que facin repercutir la millora de la seva rendibilitat en les plantilles.

Sembla que aquest serà el punt de discòrdia entre els sindicats, que reclamen increments dels salaris per sobre l'IPC per pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu, i els empresaris, que ja han anunciat que no acceptaran cap pujada per sobre de la inflació.

El representant de l'Associació de Cadenes Hoteleres, Aurelio Vázquez, afirmà que el conveni s'ha d'elaborar amb «sentit comú» i amb l'objectiu de no perdre competitivitat. A més, recordà que les expectatives de benefici per a 2008 són menors que les de l'any passat, i que el sector pateix una estacionalitat «accentuada».

Els sindicats reivindicaran també millores en matèria de conciliació de la vida laboral i de la familiar, i altres d'específiques per als fixos discontinus. Durant la propera reunió, prevista per després de Setmana Santa, es concretaran totes les demandes i els percentatges d'increment salarial.

El conveni afecta una mitjana de 100.000 treballadors, que poden arribar a ser més en els mesos d'estiu. La mesa negociadora del XIII Conveni d'hostaleria de Balears, la integren 30 membres, 15 d'ells en representació d'organitzacions empresarials i l'altra meitat, de les centrals majoritàries.

Els sindicats hi acudeixen per separat, però no volen sentir parlar de «ruptura». El representant d'UGT i el de CCOO coincidiren a assenyalar que no hi ha d'haver problemes per constituir una plataforma conjunta, i esperen concretar-ne les bases en properes reunions. Auguren una negociació llarga amb la patronal que podria durar fins a l'estiu i que serà un «poc dura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.