algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Emaya invertirà els 11 milions d' en màquines viàries i recollida selectiva

Només aquest 2008 adquirirà uns 21 aparells, 12 destinats a agranar i 4 a suprimir grafits

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram, Emaya, centrarà la seva inversió d'11 milions d'euros en quatre anys en l'adquisició de noves màquines de neteja viària i en la implantació d'un procés de recollida de fems molt més «efectiu» que el que s'ha dut a terme fins ara. Així ho anuncià ahir la presidenta d'Emaya i tinent de batlessa de Medi Ambient, Cristina Cerdó durant l'acte de presentació del nou Pla d'Impuls a la Neteja que congregà més de 300 persones al Poble Espanyol. Davant aquest auditori, el director de l'Àrea de Medi Ambient, Germán Chacártegui, anuncià que només aquest 2008, l'Ajuntament de Palma comprarà 21 màquines de neteja viària, 12 d'elles corresponents a l'agranada mecànica. Aquesta nova flota permetrà, segons Chacártegui, en primer lloc «optimitzar el serveis per fer possible un increment fins un 50% del rendiment actual i, en segon lloc, la retirada de les fulles seques en 48 hores».

Els responsables d'Emaya es comprometeren a contractar més personal en el servei de neteja amb aigua fins aconseguir el 2011 netejar els 10 sectors de Palma una vegada cada tres mesos i el centre de Ciutat un pic al mes. A més, el director general indicà que el servei de netejament d'alta pressió incorporarà dos nous equips per arribar als «punts negres» de la capital, les places i les zones d'oci, actualment amb dèficits de neteja. I igualment es farà amb l'adquisició de dues fregadores mecàniques.

Així mateix, en el transcurs d'enguany, Emaya es comprometé a eliminar els grafits mitjançant 4 màquines específiques que suprimiran les pintades en 72 hores «sense necessitat de tapar-les amb pintura, com fins ara». El 2008 s'incorporaran a aquesta línia de neteja viària 21 màquines i fins al 2011 Emaya té previst destinar-hi 5 milions d'euros.

Pel que fa a la recollida, Cerdó manifestà que a Ciutat hi ha 12.000 contenidors repartits a la Ciutat, el 8% dels quals estan «inservibles». Per aquest motiu es destinaran 4 milions a renovar el material. Amb aquesta inversió Emaya pretén crear 250 punts de recollida selectiva, 125 el 2009 i 125 més a partir de 2010. La regidora de Medi Ambient també assegurà que renovaria les 200 papereres de Platja de Palma i que netejaria els contenidors de deixalles 4 pics a l'any i les papereres cada 15 dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.