nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

PP i PSOE rebutgen l'oferta de Sampol perquè el finançament el pacten governs

El nacionalista creu que tot són «excuses» ja que no tenen prou autonomia dins els seus partits

El candidat del PSOE al Congrés per Balears, Antoni Garcias, rebutjà ahir la proposta de pacte per la millora del finançament llançada pel cap de cartell d'Unitat, Pere Sampol, perquè, segons ell, el que ha de negociar amb Madrid no són els candidats sinó el Govern balear. La candidata del PP, Maria Salom, també advertí que aquesta ha de ser una negociació entre el Govern central i les comunitats. Des d'EU-EV, Marisol Ramírez la considerà «pobra», «demagògica» i inviable.

El nacionalista havia proposat a la resta de candidats defensar a les Corts un document conjunt amb els criteris que ha de seguir la reforma del sistema de finançament per deixar de perjudicar Balears.«No necessitam cap pacte» entre candidats, advertí Garcias, perquè la negociació la durà el Govern central amb els governs autonòmics i, en el cas de Balears, qui ha de «liderar» la negociació és el president Francesc Antich, qui el dia abans s'havia manifestat en el mateix sentit.

«Una persona autonomista com Sampol ho hauria de saber», afegí el socialista, qui emmarcà la proposta en la «propaganda» preelectoral. Per Garcias, la posició del seu partit és «clara» a favor de la millora del finançament.La candidata del PP, Maria Salom, reiterà que el seu partit vol millorar un finançament «injust», però afegí que no acaba de veure clar que hagi de signar res amb Sampol, perquè «la negociació l'ha d'obrir el Govern central amb totes les comunitats».

Des d'EU-EV, Marisol Ramírez considerà «mediàtica» i «demagògica» la proposta de Sampol i advertí que el seu contingut és «pobre» perquè es limita a recollir les reivindicacions de la Plataforma empresarial i afegí que és inviable perquè els diputats que signin just poden instar a Madrid. EU-EV farà avui una contraproposta. Sampol respongué ahir a la resta que «el finançament s'aprova a les Corts perquè es tracta d'una llei orgànica». Segons el nacionalista, la resposta de socialistes i populars «és una excusa per amagar que els diputats del PSOE i del PP no tenen autonomia per signar un document que tindria molta força».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.