algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Els reallotjaments definitius de Corea s'iniciaran enguany amb 15 famílies

Cort té previst recol·locar les 170 que hi viuen, en un procés que s'allargarà almenys 10 anys

El reallotjament de les 170 famílies que hauran d'abandonar de manera «definitiva» el nucli de Corea amb la reducció d'habitatges que hi preveu la futura reforma d'aquesta zona del Camp Redó, serà de forma «gradual». El procés s'allargarà entre 8 i 10 anys, el termini que hi ha previst per acabar d'executar tot el projecte de reconversió integral d'aquesta àrea de Palma. Amb tot, les primeres recol·locacions de les unitats familiars començaran abans de finalitzar aquest mateix any i «afectaran», en aquesta primera fase, devers 15 famílies.

El regidor d'Habitatge, José Manuel Gómez, confirmà ahir que el projecte de reforma té previst reubicar, ja sigui de manera provisional o definitiva, dos blocs sencers cada any. Cada un d'aquests edificis és integrat per 24 famílies. D'aquestes, l'Ajuntament de Palma calcula que, en cada un dels blocs, haurà de cercar habitatges definitius a devers 8 famílies. La resta es recol·locaran per mitjà de «pisos pont» adaptats a les circumstàncies personals de cada parentiu, durant el temps que triga l'enderrocament o la reforma estructural de cada un dels edificis de Corea.

En aquests moments, Cort ja no descarta la possibilitat d'enderrocar, de manera gradual, totes les façanes de Corea. La decisió d'esbucar o no els habitatges dependrà del projecte que surti guanyador del concurs arquitectònic, que es convocarà a finals d'aquest mes o a principis de març. En tot cas, sí que queda clar que s'enderrocaran els dos edificis perpendiculars als carrers de Joan d'Àustria i d'Alfons el Savi, on s'ubicarà l'aparcament subterrani per guanyar en zones verdes. Juntament amb aquests, s'hi afegiran els dos edificis on s'han detectat problemes estructurals, segons les prospeccions realitzades. Al marge d'una opció o de l'altra, Gómez volgué recalcar que el resultat final serà el mateix: «Totes les famílies tindran pisos nous». El regidor assegurà que el Consistori cercarà diverses solucions per a les famílies que parteixin del barri: si són propietàries, es taxarà el valor del pis i es pactarà la diferència.

En el cas que les persones acreditin que no tenen suficiència econòmica, Cort tindrà un tracte «preferent» sobre els residents de Corea a l'hora d'oferir-los pisos de protecció oficial. Altres ja han manifestat que volen partir del nucli per problemes de convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.