cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Un miler de persones marxen pels drets dels animals i contra el tancament del Centre Caní

Prop d'un miler de persones, acompanyades de cinc-cents cans, es manifestaren ahir pels carrers de Palma en contra del maltractament animal i del tancament del Centre Caní Internacional.

Encapçalaven la protesta, que va transcórrer entre les 12.00 i les 13.30 hores des del Born fins a les portes del Parlament, els membres de la Plataforma Balear per la Defensa dels Animals (Baldea), convocants de la marxa. El president de Baldea, Rafael Jaume, la qualificà «d'èxit», davant del miler d'assistents que hi participaren (segons dades de la Policia Local) i explicà que el seu objectiu era protestar contra el maltractament animal i el tancament «imminent» del Centre Caní Internacional per part de l'Ajuntament de Palma. Segons Jaume, aquest centre fa 40 anys que funciona, abans a l'actual parc de la Riera i ara en un solar proper a l'aeroport, on «el soroll dels avions és molt superior al que fan els cans», en referència a les queixes dels veïns pels seus lladrucs. «Es va intentar fer tot cercant sempre la màxima legalitat», afegí Jaume en resposta a la posició del Consistori, que ha decretat el tancament del centre, ara paralitzat de manera cautelar per ordre judicial. «Esperam que aquest problema se solucioni, que no se'n treguin els animals».

En relació amb el maltractament animal, motiu principal de la protesta, Jaume explicà que aquest fenomen i la descurança cap als animals és habitual a Mallorca. «Cada setmana podríem manifestar-nos», afirmà, alhora que va reconèixer que l'Estat espanyol és «a la coa» en respecte als animals i posà com a exemple el tracte que dóna Roma a les colònies de moixos, que són patrimoni de la ciutat.

Els organitzadors de la manifestació acabaren la marxa davant el Parlament balear, on divendres passat lliuraren mig miler de firmes per demanar que es compleixi la llei en relació amb el maltractament animal i que aquests casos no quedin impunes per silenci administratiu, «com sol passar».

Tot i que va transcórrer de manera pacífica, se sentiren alguns xiulets quan la portaveu de Baldea, Carmen Rojas, va fer referència a la «manca de compromís» de la batlessa Aina Calvo, que durant la campanya es va comprometre a fer costat als defensors dels drets dels animals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.