cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 20°
29°

Cort culpa el Centre Caní i amenaça amb sancions si els cans van a Son Reus

L'amo del recinte del Pil·larí recorda que gaudeix de l'empara del jutge per protegir els animals

La regidora de Sanitat, Begoña Sánchez, amenaçà ahir el Centre Caní que la responsabilitat de recol·locar la cinquantena de cans que acull aquest recinte és exclusiva del propietari del centre.

Així, el Consistori donarà un termini de vuit dies des del moment que el jutge dicti l'ordre de tancament del centre caní, passats els quals l'Ajuntament comprovarà quants de cans queden encara al recinte i els recollirà en estat d'«abandó». La regidora preveu que la resolució judicial es faci efectiva a partir de la setmana que ve. Segons l'edil, aquest fet no eximirà el propietari del Centre Caní de rebre les sancions oportunes per faltes considerades «greus». En aquests casos, les multes poden oscil·lar entre 300 i 400 euros. Per contra, el propietari del recinte, Joan Gil, assegurà que intentarà per tots els mitjans que els seus cans no siguin traslladats a Son Reus, on inevitablement i passats els 21 dies reglamentaris, podrien ser sacrificats en el cas que no hi hagi cap interessat a adoptar-los. El titular del centre recordà a Cort que existeix un contenciós administratiu que l'empara. En aquesta denúncia, el propietari es mostra contrari al tancament del seu recinte, en pro del benestar dels animals. En tot cas, el titular del Centre Caní descartà donar en adopció els animals perquè, segons la seva experiència, al cap de pocs dies la gent els abandona i tornen a la canera municipal.

A Son Reus hi ha ara mateix 150 cans i 129 gàbies, segons la regidora. L'any 2007 hi entraren 5.557 cans i moixos i el 2008, 468.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.