cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Les temperatures baixen 4 graus i el vent complica les rutes marítimes

La maror provoca talls a les rutes que van de Balears a la Península

A.M. Palma.

El vent que bufà de la part del Llevant durant tot el dia d'ahir, a la major part de l'Illa, provocà que la sensació tèrmica de fred fos més freda del que realment era. Així i tot, els termòmetres marcaren, ahir, dos graus menys que el dia anterior. Així, les mínimes a pobles d'interior eren de 13 graus, mentre que a la costa eren de 15, segons informà María José Guerrero, cap de Previsió del Centre Meteorològic. Així i tot, des de la setmana passada fins a dia d'ahir, les temperatures, a nivells generals, baixaren quatre graus. «Es tracta d'una baixada considerable en poc temps. Això ha fet que hagi estat molt més coneixedor entre la població», explicà l'encarregada de l'observació meteorològica.

Pel que fa a l'estat de la mar, ahir anava remoguda i es considerava que hi havia maror. Això provocà que alguns trajectes marítims entre illes i entre la Península, s'haguessin de cancel·lar. Així, el vaixell Nixe II de Baleària va estar amarrat al port d'Eivissa durant tot el dia d'ahir i no pogué fer el seu trajecte cap a Formentera. Així mateix, la companyia Acciona Transmediterránea hagué d'anul·lar la sortida del Millènium III que estava previst anàs de Palma a València.

A Eivissa, ahir, es registraren ventades procedents de l'est que eren moderades, però que tenien intervals de ràfegues fortes. A Palma, el vent fou de component est cap a nord-est, entre feble i moderat, de 13 quilòmetres per hora, que en alguns moments pogué arribar als 30 quilòmetres per hora. Les previsions per als propers dies mostren com es mantindran les temperatures baixes i que hi haurà possibilitats de pluges. Demà dissabte, la situació podria millorar, però diumenge tornarà a envestir el mal temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.