algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Caos circulatori al passeig marítim de Palma per un abocament de gasoil

La col·lisió entre un cotxe i la cabina d'un camió provocà un vessament de 900 litres

68632
El tram afectat, d'uns 150 metres, en sentit a Portopí fou cobert de sorra i després va ser asfaltat.

G.P. Palma.

Per si no estaven prou enamorats del seu treball, els Bombers de Palma i la Policia Local, el dia de Sant Valentí els obsequià, a primera hora del matí, amb un accident en el passeig marítim que obligà a tancar part de la via durant tot el matí i provocà un caos circulatori. Fins a setze agents de la Policia Local i vint bombers intervingueren en el sinistre, a més de personal del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca i de la Direcció General d'Emergències del Govern.

L'accident va tenir lloc a les set del matí, poc abans de l'Auditòrium, en sentit a Portopí. Es tractà d'una col·lisió lleu entre un Honda Civic i la cabina d'un tràiler, i no s'hagueren de lamentar ferits. Però el problema va ser que, a causa de l'impacte, es produí la ruptura del dipòsit de combustible de la cabina. A partir d'aquell moment començà a caure gasoil sobre l'asfalt i es calcula que vessà sobre la via pública la meitat de la càrrega de combustible del dipòsit de la cabina, que era d'uns 900 litres. L'abocament afectà un tram d'uns 150 metres, entre els hotels Mirador i Bellver. El contacte del gasoil amb l'asfalt deixà aquesta part de via extremadament lliscant i suposava un perill per als vehicles que hi circulaven. Per aquest motiu, es va haver de desviar la circulació.

Els carrils del Marítim més propers al mar no es van veure afectats. En canvi, els vehicles que es dirigien cap a Portopí foren desviats cap a la seva dreta, pel carrer Monsenyor Palmer. Com s'impedí l'accés al Marítim des de la plaça Pont, tots els carrils de Monsenyor Palmer foren utilitzats per als cotxes desviats. No obstant això, a mesura que passava el temps es registraven retencions, que desembocaren en un gran embós.

En el Marítim es va tirar una gran quantitat de sorra sobre el tram afectat i els efectius treballaven en la reparació de l'esquerda del dipòsit de combustible. Els bombers i els operaris del camió agafaren pastilles de sabó dels hotels i les introduïren en el dipòsit. D'aquesta manera, varen aconseguir reparar momentàniament l'esquerda, ja que es va formar una pasta sabonosa.

Tot seguit, la cabina va ser desplaçat un centenar de metres cap a endavant, concretament fins a l'aparcament que hi ha davant l'Auditòrium. Allà, els operaris del camió i els bombers de Palma van procedir a desmuntar el dipòsit i el seu trasllat al taller. La intervenció dels bombers, que van desplaçar efectius dels parcs de Son Castelló i la Teulera va durar dues hores i mitja. Després es retiraren del lloc encara que la via va continuar tancada, ja que es va haver de reasfaltar el tram danyat i netejar la part de la vorera que era relliscosa.

Malgrat el precintament i les indicacions dels agents, alguns vianants van insistir a voler passar per allà on hi havia un gran risc de caiguda.Els treballs per arreglar el tram de via afectada es van allargar fins al migdia. Finalment, a les 15.00 hores es va reobrir el trànsit pel passeig marítim, en sentit a Portopí i la circulació va anar recobrant la normalitat. Inevitablement, l'accident d'ahir torna a reobrir el debat sobre la circulació de vehicles pesants pel passeig marítim.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.