algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern comença el traspàs de places de dependència als consells

El primer de març es passarà la gestió d'un total de 362 places

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials començarà el traspàs als consells insulars de les places de residències que fins ara gestionava per, d'aquesta manera, complir la Llei del 2004 que així ho indica. Aquest traspàs es farà de manera progressiva i s'iniciarà el primer de març amb el trasllat de gestió de les places residencials privades concertades de cinc centres de Mallorca a la institució insular mallorquina, a més d'una d'Eivissa que és de gestió pública a la institució insular pitiüsa. Concretament, les residències afectades de Mallorca seran la d'Inca, amb 60 places concertades; Manacor (72); Calvià (62); Sant Miquel (54) i la del carrer dels Oms (20) de Palma, i la de Sant Blai d'Eivissa, amb 94 places, totes de gestió pública.

Segons explicà la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, «ja quan començàrem la legislatura ens vàrem comprometre a transferir als consells insulars les residències a mesura que estiguin acabades i en funcionament, en el cas d'Eivissa i Mallorca, perquè en el cas de Menorca, Santa Rita ja està construïda amb fons del Consell de Menorca, atès que el govern anterior no va finançar aquesta residència». Pe l que fa als centres de dia, «hi actuarem de la mateixa manera i s'aniran traspassant als consells, en el cas que siguin insulars; i en el cas que siguin municipals es transferiran als ajuntaments».

Tanmateix, aquestes places residencials no seran les darreres que es traspassin, perquè a mesura que es finalitzin els nous centres que estan construcció també seguiran aquest procés de canvi de gestió institucional. En aquesta situació està la residència Son Güells per a persones amb discapacitat física, amb 40 places de residència permanent, 32 de concertades i 18 de privades, que té previst inaugurar-se enguany. Pendents d'inauguració es troben, entre altres, la residència de Puigpunyent, amb 7 places, totes concertades; les de Montuïri i Santanyí, amb 120 places, cadascuna de les quals en té 72 de concertades; i Capdepera, amb 120 places, 62 de concertades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.