algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Justícia accepta reunir-se amb els vaguistes per «apropar opinions»

Augmenta la participació en l'aturada que començà fa una setmana

El Ministeri de Justícia espanyol es reunirà avui a Madrid amb els sindicats de funcionaris de Justícia «per apropar opinions» amb els representants dels treballadors, que ahir lideraren de nou les protestes de la vuitena jornada de la vaga indefinida, que començà dilluns passat.

Ahir tornà a augmentar la participació en la vaga dels funcionaris de Justícia a Balears, amb un índex molt elevat, que els sindicats situaren per sobre del 80 %. Alguns dels jutjats penals i d'instrucció que eren actius la setmana passada suspengueren ahir molts actes judicials. Els funcionaris carregaren sobretot contra el ministre de Justícia espanyol, Mariano Fernández Bermejo, ja que fins ahir havia negat la possibilitat de reunir-se amb els sindicats.

Durant el matí, dos centenars de piquets informatius feren de nou un recorregut pels edificis judicials de Palma amb xiulets i altaveus i recordaren als treballadors del sector que encara no s'han sumat a la vaga el motiu de la convocatòria i la importància de sumar-s'hi. La protesta culminà amb una reunió entre els sindicats i el delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, a qui traslladaren les seves reivindicacions. Socias es comprometé a actuar com a intermediari.

Els representants sindicals li agraïren el seu esforç, però alguns dels treballadors que participaren en les protestes recriminaren a Socias que mentís en situar l'índex de participació per sota del 40%. Els sindicats de funcionaris de les regions on encara no han estat transferit les competències en matèria de justícia denuncien des de mesos enrere que fan la mateixa feina que els seus homòlegs a Catalunya, País Valencià, País Basc o Canàries i que, en canvi, poden arribar a cobrar fins a 600 euros menys cada mes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.