algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

El llac Esperança disposarà d'un centre de tecnificació per practicar piragüisme

L'Ajuntament, el Govern balear i el central negocien la recuperació integral de l'espai

81210
Fa anys que es parla de la necessitat de recuperar el llac Esperança, que ara es podrà fer servir per a piragüistes d'elit.

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

L'Ajuntament d'Alcúdia, el Govern de les Illes Balears i el Govern central treballen per recuperar el llac Esperança i convertir-lo en un centre de tecnificació de piragüisme, un projecte únic a l'Estat espanyol que permetria habilitar un centre d'alt rendiment per a piragüistes d'elit. Les característiques úniques del llac (és un dels pocs llacs salats a l'Estat) converteixen aquest espai en un filó turístic encara sense explotar però que podria quallar en breu.

«Diuen que el fet que aquest llac sigui salat provoca que hi hagi una millor flotació i és per això que la Federació de Piragüisme se n'ha interessat», explica el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer.

El projecte de recuperació del llac coeja des de fa anys per les diferents institucions públiques, però era precís que la delimitació de Costes s'aprovàs definitivament abans de començar a executar-lo. Durant la passada legislatura, una vegada aprovada la delimitació, el projecte de recuperació del llac va ser inclòs entre els projectes que es van comprometre a executar Govern central i Govern balear per recuperar diferents enclavaments de la costa balear. Altres projectes inclosos en aquell pla d'actuacions ja estan executats o en via d'execució com és el cas del veí parc de la Gola a Pollença o del passeig marítim de Can Picafort, entre d'altres. A aquell projecte inicial se'n suma ara un de nou que el complementa i que obrirà la possibilitat d'utilitzar el llac com a centre de tecnificació de piragüisme i per a la utilització d'embarcacions vela de petita mida.

Celestí Alomar, actual cap de la Demarcació de Costes de les Balears, va confirmar aquesta setmana que el projecte de recuperació del llac Esperança, que implica la recuperació integral del llac mitjançant la reconstrucció del cantil, la construcció de passarel·les i la neteja del fons per guanyar profunditat, està a punt de ser rebut des del punt de vista tècnic. «El projecte està a punt d'entrar en la darrera fase de tràmits administratius», va dir Alomar, que va assegurar que «és un projecte que conec bé, perquè ja s'estudiava quan jo era conseller de Turisme. Encara que llavors era necessària la delimitació, ara estic tractant d'impulsar-lo i permet lògicament pensar en instal·lacions esportives d'aquest tipus encara que aquesta part ja no depèn de nosaltres».

D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Alcúdia negocia amb la Conselleria d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears i amb la Vicepresidència del Govern Central un segon projecte complementari, el de crear el centre de tecnificació de piragüisme que disposa del suport total de la Federació Espanyola de Piragüisme.

El projecte ha estat redactat per la Conselleria de Esports del Govern de les Illes Balears, que ara està cercant finançament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.