algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'equip de govern dóna suport a la creació d'una platja a la Colònia

Defensen que els veïns reclamen solucions per millorar el nucli

A.BASSA. Artà.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Artà (UM-PSOE) dóna el seu suport a la proposta de Madrid, de crear una platja artificial a la Colònia de Sant Pere, per posar fi a la pèrdua constant d'arena. Així en quedà constància en el darrer ple ordinari. Ara bé, volen deixar clar que aposten per aquesta solució sempre que no hi hagi impacte ambiental en contra.

Així ho assegura el batle d'Artà, Rafel Gili, que s'empara en la veu dels veïns. «Hem realitzat una enquesta popular, de paraula, entre la població del nucli costaner, i en un 99% de casos estan a favor que la platja s'ampliï fins al moll, perquè tothom vol una zona en condicions i digna. Fa massa temps que la platja està malament, i s'ha de trobar una solució ràpida per millorar la imatge del nucli costaner».

D'altra banda, assenyalà que «aquesta és l'alternativa que des del Ministeri de Medi Ambient consideren més positiva. Per tant, si els estudis indiquen que no crea impacte ambiental, ens decantarem per aquesta via». En el ple, Els Verds-Esquerra presentaren una moció per descartar aquesta regeneració. L'equip de govern hi votà en contra i quedà tot sol en aquesta proposta. S'ha de recordar que Madrid estudia la regeneració de les platges que han estat malmeses. En aquest sentit, ha presentat un projecte de recuperació i estabilització de la platja, amb l'objecte d'eliminar el procés erosiu que pateix minvant la necessitat de regeneracions periòdiques. El projecte inclou diverses alternatives, a part de la creació d'aquest nou espai.

La proposta de reparar el dic actual i crear una platja entre el moll i l'actual, suposaria una platja amb 10 metres més de línia, 600 m2 més de superfície de platja seca i 3.000 m3 més d'aportació d'arena. La regeneració es duria a terme amb arena procedent de pedreres.

La platja de la Colònia de Sant Pere es va crear l'any 1981, per mitjà de l'aportació artificial de 5.000 metres cúbics d'arena. Des de llavors s'ha regenerat en diverses ocasions. La darrera va ser per 1995. L'any 2001, s'executà una ampliació del moll de la Colònia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.