algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Un informe alerta de deficiències greus a tota l'estructura del teatre

La reparació de la plaça apuntalada costarà devers 125.000 euros

A.BASSA. Artà.

Un informe tècnic realitzat per part de l'empresa Asesoria Técnica y Proyectos (ATP), per encàrrec de l'Ajuntament de Artà, adverteix de deficiències molt greus al sòl de la plaça del teatre Municipal alhora que adverteix de les probables deficiències en tota l'estructura de l'edifici i recomana una revisió total. Aquest informe anul·la l'anterior, realitzat el passat estiu per la mateixa empresa, que concloïa que les deficiències eren esmenables.

Cal recordar que l'Ajuntament va apuntalar fa uns mesos la sala ubicada sota la plaça on es realitzaven les classes d'art dramàtic. Segons aquest demolidor informe, la patologia és típica de deformacions diferencials entre zones del mateix forjat, una patologia produïda per haver sotmès el forjat a una càrrega superior a la prevista en el projecte, fins i tot desaconsella l'ús públic per als vianants. Així mateix descarta que hi hagi problemes d'humitat, tal com van denunciar els Independents i l'arquitecte, Mateu Carrió. Un altre dels aspectes greus és que no hi ha cap element d'unió entre la bigueta i el forjat.

Així l'informe fa una valoració econòmica del que suposaria la reparació d'aquestes deficiències i les xifra en uns 125.000 euros. El batle d'Artà, Rafel Gili, va advertir que des de l'Ajuntament s'exigiran responsabilitats per aquestes deficiències i que «també es farà una revisió de tot l'edifici, ja que, segons aquest informe, l'edifici pot tenir les mateixes patologies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.