nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Sampol acusa Zapatero d'amagar les balances fiscals per no canviar res

El candidat d'Unitat insta a fer públic què aporta Balears a l'Estat

El candidat d'Unitat per les Illes, Pere Sampol, acusà ahir el Govern de José Luís Rodríguez Zapatero d'«amagar» les balances fiscals per no haver de canviar res i «poder acusar d'insolidaris aquells qui demanam un model de finançament just». El nacionalista reclamà al Govern central que publiqui immediatament les dades que permetran veure què aporta cada comunitat autònoma a l'Estat i què rep.

Sampol responia així al vicepresident econòmic, Perdro Solbes, que ha anunciat la creació d'un grup de treball per publicar les balances fiscals. «El grup de treball ja està creat», recordà el candidat, qui advertí que «allò que ha de fer de manera immediata el Govern de l'Estat és actuar amb transparència i facilitar les dades oficials».

El cap de cartell d'Unitat també criticà Solbes per haver dit que les balances no han d'influir en la negociació del nou model de finançament. Segons Sampol, «quan es facin públiques les balances fiscals no hi haurà excuses per no aplicar un nou model de finançament just per a tothom».

El nacionalista es reuní ahir amb el president dels Joves Empresaris, Pere Coli, i va assumir les seves reivindicacions per millorar la productivitat i la competitivitat. Sampol, que acudí acompanyat de la número dos, Margalida Miquel, defensà la necessitat d'incrementar les inversions en formació, innovació i en la lluita contra el fracàs escolar per tal de millorar la competitivitat. Unitat aposta per distribuir els recursos destinats a formació d'acord a un model propi, que tingui en compte l'estacionalitat, i per invertir en innovació en sectors estratègics.

El president dels Joves empresaris, Pere Coli, afirmà que la consecució d'un nou sistema de finançament «just» ha de ser l'«objectiu bàsic» de la propera legislatura i demanà a tots els diputats que surtin elegits que «tinguin com a prioritat la defensa dels interessos de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.