algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El PP veu «desavinences» al Pacte perquè només l'uneix «la cadira»

Ramis aprofita l'encreuament de declaracions entre Antich i Nadal

LL.P. Palma.

El PP aprofità ahir l'encreuament de declaracions d'aquesta setmana entre Francesc Antich i Miquel Nadal, arran dels atacs del líder d'UM al president del Govern perquè considera que no té voluntat de desplegar el nou Estatut. Així, el portaveu popular, Miquel Ramis, indicà que això demostra que hi ha clares «desavinences» entre els partits que formen el Pacte i que, al seu parer, l'única cosa que els uneix és «conservar la cadira».

El portaveu insistí que els partits de centreesquerra són «incapaços» de posar-se d'acord, i apuntà que una altra evidència, per ell, és el fet que a les properes eleccions generals es presentin dues coalicions per separat formades per partits que mantenen diferents aliances quan governen a les institucions.«És curiós que es diguin Unitat, amb les poques coses que els uneixen», ironitzà Ramis en aquest sentit sobre la coalició nacionalista. Continuant en aquesta línia, assegurà que les formacions que actualment governen les principals institucions de les Illes no estan «al servei de la ciutadania» i no els uneixen els «plantejaments ideològics», sinó més aviat la necessitat de «mantenir el PP a l'oposició». Una situació que, segons el portaveu, els impedeix estar d'acord en res llevat que no sigui, afegí, «per mantenir la cadira».

En la seva compareixença setmanal davant els mitjans de comunicació, Miquel Ramis també es referí a l'actual vaga dels funcionaris de Justícia, que afecta Balears de la mateixa manera que la resta de comunitats autònomes on encara no està transferida la competència en aquesta matèria.El portaveu del PP reclamà a l'Executiu autonòmic que faci «tot allò possible» perquè s'acabi amb l'actual vaga. A més, precisà que des del seu partit es considera que el Govern central «no ha fet res efectiu per pal·liar les deficiències» existents en l'administració de justícia de les Illes. En aquest sentit, recordà que l'anterior Govern del PP reclamà al central que les competències es transferissin amb una dotació econòmica de 80 milions. Ramis es queixà que al PSOE «aleshores li semblà una xifra astronòmica i ara, que governen aquí, els sembla una quantitat insuficient».

Finalment, en el seu balanç setmanal, el portaveu considerà que l'actual Govern balear ha «fet fugir» els promotors que pretenien invertir a les Illes, cosa que ha «agreujat» la crisi econòmica que pateix l'Estat. L'explicació de Ramis és que l'Executiu hauria «romput» la «legítima confiança» dels inversors creant «inseguretat jurídica» amb les lleis de territori i habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.