algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Un conflicte veïnal entorn d'una síquia de reg acaba amb amenaces

Els veïns de Son Senyor denuncien un cas d'assetjament als jutjats

Lorenzo Vazquiánez i Miquel Martorell fa anys que asseguren estar patint «mobbing en sòl rústic» per una síquia de regadiu, considerada síquia reial i per tant de domini públic, ubicada a la zona de Son Senyor, al costat de l'Albufera de sa Pobla. El conflicte veïnal ve d'enrere. L'objecte de la discòrdia és una síquia que duu aigua tot l'any i que passa al costat d'un camí. Un grup de veïns volen tapar-la per guanyar metres de terra, mentre que Vázquianez i un altre grup de veïns sempre han defensat que aquesta síquia ha d'estar oberta perquè és pública i perquè el pas d'aigua determina el conreu de les seves finques, condemnades des de fa anys.

Tot i que l'anterior consistori, cansat d'aquest conflicte, optà per pagar la canalització d'aquesta fa dos anys per evitar que els veïns la tapassin reiteradament, ara la brega veïnal s'ha agreujat fins al punt que aquests dos veïns han posat els fets en coneixement del jutjat número dos d'Inca. Ambdós asseguren ser víctimes «d'insults i d'amenaces de mort» que els estan provocant «una depressió». Vazquiánez tem, fins i tot, que els veïns enviïn «terceres persones».

Després d'haver visitat en diverses ocasions el batle, Joan Comes, sense obtenir la resposta desitjada, han optat per recórrer al jutjat i no descarten remetre els fets al defensor del poble. «La canalització que posà en marxa l'anterior consistori no ha servit de res, perquè l'aigua queda estancada i alguns veïns tiren pedres i tapen la síquia de nou, i neguen una altra vegada les nostres finques.Hem recorregut al batle actual, a la Conselleria de Medi Ambient i també als nostres advocats i estam desesperats perquè no ens fan cas», explica Vazquiánez.

El batle, Joan Comes, explicà ahir que la propietat de la síquia reial correspon a la Conselleria de Medi Ambient i assegurà que un tècnic ha visitat la zona i ha arribat a la conclusió que la resolució del conflicte passa per un acord veïnal que, donades les circumstàncies, és molt complicat assolir. «Aquest conflicte és molt antic i des de l'Ajuntament ja no es pot fer res més. Hi ha dos bàndols de veïns i cada un defensa el seu bocí de terra. És increïble perquè es tracta d'un quartó de terra», diu Comes.

El conflicte de Son Senyor, de fet, es remunta a fa dècades. Tant és així que les anades i vingudes de Vazquiánez per l'Ajuntament són conegudes fins i tot pels funcionaris que treballen al Consistori pobler. «El batle pràcticament em va treure del seu despatx l'altre dia. A mi m'és igual que diguin que som un pesat, el que tinc clar és que no m'aturaré fins que deixin córrer l'aigua i puguem tornar a conrear les nostres finques amb normalitat», afegeix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.