cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

Salut canvia el projecte de Son Espases i n'amplia l'àrea quirúrgica i d'urgències

També s'impulsaran mesures per reduir l'impacte ambiental i de protecció del territori

57718
El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, afirmà que aquests canvis en el projecte no seran els darrers que es faran. | M.À.C.

MARIA QUES. Palma.

La modificació del projecte del nou hospital de referència de Son Espases, que amplia l'àrea d'urgències i els blocs d'atenció quirúrgica i de cures intensives, permetrà disposar de més de 5.000 metres quadrats més dedicats a l'assistència dels futurs pacients. Tanmateix, l'edificabilitat del centre es manté segons el projecte inicial. Així ho afirmà el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, durant la seva compareixença davant la comissió no permanent de salut del Parlament, on avançà les primeres modificacions que patirà el projecte de construcció de l'hospital de referència de la Comunitat, heretat de l'antic govern del PP.

Thomàs explicà que l'hospital disposarà d'un nou bloc d'atenció quirúrgica, amb 4 quiròfans més que s'afegiran als 20 ja projectats, a la vegada que també es crearan fins a 20 àrees de cirurgia major ambulatòria, la qual cosa suposarà un augment de la superfície destinada a l'àrea quirúrgica de més de 2.353 m2. El conseller indicà així mateix que s'incrementarà la superfície destinada a urgències amb 1.216 m2, que permetrà crear una unitat diferenciada d'urgències traumatològiques i que se sumen als 5.168 del projecte. Dins les millores, també anuncià la creació d'una nova àrea de cures intensives cardiològiques.

Pel que fa als canvis per reduir-ne l'impacte ambiental, el màxim responsable sanitari de la Comunitat assenyalà que se soterrarà l'edifici industrial, fet que augmentarà la distància visual respecte de la Real fins a 414 metres. A més, se soterrarà el pàrquing i els edificis s'adaptaran al nou Codi Tècnic d'Edificació, que suposarà un estalvi d'energia i mesures de protecció pel renou. D'altra banda, Thomàs apuntà que, com ja s'havia anunciat, s'aplicaran mesures de protecció dels solars al voltant de Son Espases, per la qual cosa les zones confrontades seran declarades d'utilitat pública, qualificació sensiblement millor a l'actual. Als terrenys de Son Cabrer s'ha previst una zona arbrada per aïllar el centre de la carretera de Valldemossa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.