algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Nadal acusa Antich d'estar «a les ordres» d'un PSOE que no millora el finançament

L'insta a fer front comú per exigir «a ZP o Rajoy» l'avenç cap a la plena autonomia fiscal

86604
Miquel Nadal, amb la cúpula del seu partit darrere, durant el seu primer discurs com a president d'UM, ara fa un mes i mig.

El president d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, pegà, per primer pic des que ocupa el càrrec, un toc d'atenció al seu soci i president del Govern, Francesc Antich, el qual acusà d'«estar a les ordres d'un PSOE que ja no creu en el desplegament del nou Estatut i que duu com a punt destacat del seu programa electoral posar límits al nivell d'autogovern dels ciutadans de Balears». UM retreu a Antich que s'apunti a «grans acords» per reclamar la millora del finançament just «per despistar», en lloc de «desplegar l'Estatut» i «reactivar» l'economia.

El toc d'atenció de Nadal arriba l'endemà que el president Antich escenificàs una confluència d'interessos entre el Govern i la plataforma empresarial impulsada pel president del Cercle d'Economia, Alexandre Forcades, sobre la necessitat de reformar un sistema de finançament que perjudica Balears. L'escenificació no ha agradat gens als socis, perquè entenen que el PSOE hauria pogut fer més pel finançament de Balears i perquè la interpreten com un moviment electoralista, a un mes per a unes generals, que poden estar marcades per la incertesa econòmica. En un comunicat, Nadal ofereix al Govern fer «un front comú per exigir a -José Luís Rodríguez- Zapatero o a -Mariano- Rajoy respecte i compliment dels compromisos adquirits amb tots els ciutadans de les Illes Balears, i avançar cap a un model de plena autonomia fiscal i financera».

El president d'UM considera que «els grans acords socials i polítics d'Antich estan molt bé per despistar, però ara el que cal és desplegar l'Estatut i reactivar l'economia de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb caràcter d'urgència, col·laborant estretament amb tota la comunitat econòmica i civil».Segons Nadal, «el nou Estatut que Unió Mallorquina va defensar a Madrid ha de servir per pal·liar el dèficit històric que han patit les Illes Balears en matèria de finançament i ha d'assegurar un nivell d'inversions que garanteixi la competitivitat futura de la nostra comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.