algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Antich acusa el PP de propiciar l'atur actual i Estaràs exigeix mesures urgents

El president afirma que el sector de la construcció pateix ara l'anterior «economia del totxo»

El Govern, en l'obertura del nou període de sessions al Parlament, deixà clar ahir que està decidit a respondre a les acusacions del PP sobre la seva responsabilitat en l'alentiment econòmic que es registra a les Balears, i atribuí part de culpabilitat en la situació actual a la gestió realitzada per l'anterior Executiu autonòmic, dirigit pels populars. La presidenta del PP, Rosa Estaràs, reclamà al president de l'Executiu, Francesc Antich, «mesures urgents» en vista de «l'alarma i la inquietud» dels ciutadans per les darreres xifres, que mostren un increment important de la taxa d'atur. Estaràs criticà que el Govern estigui «paralitzat» enfront d'aquesta situació.

Antich contestà a la diputada popular que les xifres d'atur a les Balears són motivades per l'alentiment en el sector de la construcció, a partir de la crisi immobiliària dels Estats Units i que ha afectat tant Espanya com la resta d'Europa.Però, alhora, acusà el PP d'haver propiciat que les Balears se'n vegin més afectades per haver-hi impulsat un «excés d'economia especulativa durant els darrers anys». Una política, segons el president, fonamentada «purament i simplement en el totxo i en l'especulació».

També aprofità per retreure als populars que no haguessin previst «diversificar el sector dels serveis», ni apostat «per crear més treball fonamentat en el coneixement», ni haguessin atès la necessitat d'«un major esforç en matèria de turisme per rompre'n la estacionalitat». Per contra, la portaveu del PP insistí que, en aquesta situació, mentre que «l'atur i els preus pugen, la vostra credibilitat -la d'Antich- baixa, perquè hi ha una paralització en tots els temes». Estaràs, a més, ho atribuí a la «manca de projecte, d'unitat d'acció i de cohesió» dels integrants del Pacte, la qual cosa provoca «poques certeses i poca confiança» sobre si el president del Govern serà «capaç de presentar projectes que ajudin a pal·liar aquestes xifres» d'atur.

Contra aquestes crítiques, el cap de l'Executiu autonòmic destacà que el seu Gabinet ha aconseguit posar les bases per a un «gran pacte» amb els sindicats i amb els empresaris, «precisament per donar més competitivitat a la nostra economia». Així mateix, subratllà que el Govern disposa de 1.000 milions d'euros per invertir i incentivar així l'activitat econòmica, «en multitud de projectes pactats amb empresaris i sindicats, que és la manera de crear un creixement sòlid». Seguint aquest línia per marcar diferències amb la política desenvolupada per l'anterior Govern del PP, Antich també indicà que es fa una inversió «molt important en R+D+I, per anar cap a una economia fonamentada en el coneixement».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.