algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Unitat exigirà més ajuts a l'habitatge adaptats al cost de vida de les Illes

El candidat Pere Sampol es reuneix amb el Consell de Joventut

Q.T. Palma.

Unitat per les Illes exigirà més ajudes per afavorir l'accés a l'habitatge dels joves, i que aquestes s'adeqüin a les condicions fiscals i econòmiques reals de Balears on, per exemple, el cost de la vida o el preu d'un pis estan per sobre de la mitjana estatal. La candidatura nacionalista a les generals també reivindicarà mesures per facilitar la mobilitat dels joves. Aquest fou el compromís assolit ahir pel candidat de la coalició nacionalista Unitat per les Illes al Congrés dels Diputats, Pere Sampol, davant el president del Consell de Joventut de les Illes Balears, Rafel Sedano; el tresorer, Joan Ferrà; i la presidenta del Consell de la Joventut d'Eivissa, Elena Calvano.

Acompanyat pels candidats al Congrés, Ignasi Torres i Esperança Mateu, Sampol signà un «contracte amb la ciutadania» i es comprometé a promoure a les Corts Generals mesures per facilitar la mobilitat i l'accés a l'habitatge «adequades a les condicions fiscals i econòmiques reals de les Illes». En aquest sentit, Sampol recordà que a Balears el cost de la vida és un 7% més alt que a la resta de l'Estat espanyol.

En aquest sentit, el candidat nacionalista assegurà que aquest fet s'hauria de veure reflectit en la quantia de les ajudes a l'habitatge destinades als joves de les Illes. «El fet insular augmenta necessàriament les despeses de transport per als joves, especialment per als estudiants i els joves esportistes que s'han de desplaçar d'illa o a la península, i això també calç compensar amb ajudes específiques», assenyalà Pere Sampol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.