cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El PP vota ara al Consell a favor de deixar fer pisos socials en sòl rústic de transició

La proposta, aprovada de forma unànime, sortí dels populars, que fins ara s'oposaven a l'ús de rústic

El PP, únic grup a l'oposició al Consell, presentà i votà ahir en el ple a favor d'una proposta que permet la construcció de pisos socials en sòl rústic qualificat d'Àrea de Transició de Creixement -el sòl per on es preveuen creixements futurs-, tal com planteja el Govern en la «llei Carbonero», impulsada pel conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero. La iniciativa, conseqüència del debat de política insular, s'aprovà per unanimitat.

Ni els representants del PP ni cap dels portaveus dels grups que donen suport al Govern no ressaltaren que la proposta del PP es pot interpretar com un canvi de posició d'aquest grup, que fins ara s'havia oposat a la construcció de pisos socials en sòl rústic i havia demanat reiteradament al Govern que esgotàs el sòl urbà i urbanitzable, abans d'emprar-ne de rústic.

La iniciativa aprovada ahir diu textualment: «El Partit Popular insta el Consell de Mallorca a oposar-se a qualsevol iniciativa de transformació urbanística de caràcter residencial en el sòl rústic no qualificat d'Àrea de Transició de Creixement». Per tant, permet l'ús del terreny rústic de transició per poder-hi construir part dels 5.000 pisos socials que preveu impulsar la «llei Carbonero». Però, a la vegada, la iniciativa limita l'ús dels solars rústics a aquesta qualificació -Àrea de Transició de Creixement-, quan la «llei Cabonero» també preveia emprar les anomenades Àrees d'Harmonització del Pla Territorial, franges fixades per harmonitzar diversos tipus de sòl.

Els populars encara aconseguiren aprovar una segona proposta de resolució, que fixa un termini màxim de sis mesos per aprovar inicialment la modificació del Pla Territorial. Aquesta iniciativa també s'aprovà per unanimitat.En canvi, el PP va veure com les 21 propostes restants que havia fet eren rebutjades. El Pacte rebutjà les iniciatives populars que obligaven el Govern a fer efectiu el traspàs de les noves competències que l'Estatut atorga al Consell abans de 2009. Entre aquestes, s'hi inclouen les de Turisme que, segons els populars, UM es nega a transferir. Tampoc no prosperaren les propostes del PP perquè el Consell es comprometi a transferir les competències de Benestar Social, Esports i Cultura als ajuntaments; o les que instaven a iniciar les obres del Conveni de carreteres en sis mesos i a prioritzar el segon cinturó.

El portaveu popular, Fernando Rubio, criticà que aquest «pacte pel poder» és una «desgràcia per als ciutadans». Els conservadors no votaren en contra de cap de les iniciatives del Pacte, ambigües i sense terminis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.