cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Verger acusa al PP de «caradures» i «pocavergonyes» per fer crítiques sense assumir responsabilitats

Els populars exigiran avui en el Parlament que el metro s'obri de forma «immediata» fins a Son Costa

LL.P. Palma.

La recent campanya del PP de crítiques i de denúncies -amb notaris i detectius inclosos- per acusar el Govern actual d'endarrerir de manera deliberada les obres per reobrir la línia del metro, han fet «vessar la paciència» als responsables de la Conselleria de Mobilitat. El director general, Antoni Verger, carregà ahir contra els populars, acusant-los de «caradures» i «pocavergonyes» pel fet d'actuar d'aquesta manera, «quan són els únics culpables d'haver liderat políticament una obra condemnada al fracàs». «Si no fos per les càmeres que enregistraren les inundacions encara ho negarien tot», afegí, per demanar-se després si «és tan difícil assumir responsabilitats per una pèssima gestió i demanar-ne excuses?».

El responsable de Mobilitat anà més enllà a l'hora de valorar l'informe d'un detectiu privat presentat pels populars sobre la suposada ineficiència en les obres. «És trampós, absurd, indecent i d'una covardia immensa presentar una selecció d'imatges d'obrers quan mengen un entrepà per dir després quue el Govern no fa res», considerà.

«Ja està be de llançar acusacions contra tothom i de llevar importància a les deficiències detectades. Primer n'acusaren Emaya, després el Col·legi d'Enginyers i l'empresa auditoria, i ara els obrers que hi fan feina», insistí Verger, que confirmà que el desfasament pressupostari respecte dels 235 milions d'euros prevists inicialment ja situa el cost del projecte en 315, sense que encara s'hi puguin comptabilitzar les obres que ara es realitzen per resoldre les deficiències i reobrir la línia suburbana. Tot i la contesta del Govern, el PP tornarà a dur avui el tema del metro al Parlament. Els populars exigiran, per mitjà d'una proposició no de llei, l'obertura «immediata» del servei entre l'estació intermodal i Son Costa, tram en el qual segons ells no es fa res que impedeixi això. En la mateixa iniciativa també demanaran que els operaris que treballen en les reparacions també hi vagin els dies festius, les nit i els caps de setmana per accelerar la seva posada en marxa.

Antoni Serra, diputat del PP, mantingué ahir que «en el pitjor dels casos» les obres podrien haver començat tres mesos després d'haver-se tancat les instal·lacions arran de les inundacions del mes de setembre. «Des del Govern afirmen que han actuat per via d'urgència, quan duen cinc mesos de retard», insistí en aquest sentit el diputat popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.