cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Consell inclourà el vial en la modificació del Pla de carreteres

En mig any podria estar previst i s'estudiaria així la seva viabilitat

El Consell de Mallorca inclourà el vial de Campanet en la modificació del Pla de carreteres. D'aquesta manera, el municipi de Campanet no haurà d'esperar a aprovar la normativa urbanística del municipi per poder-ho tirar endavant, la qual cosa permetrà guanyar temps perquè el vial sigui una realitat com més aviat millor a Campanet. Així ho va comunicar a l'equip de govern el conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pasqual, en una visita que va realitzar al municipi de Campanet.

El batle de Campanet, Francesc Morell, va explicar que «en mig any el vial podria incloure's en la modificació del Pla de carreteres, de manera que després ja podríem estudiar la millor viabilitat per poder tirar endavant el projecte». A més, Francesc Morell va afegir que «és un tema molt important per nosaltres i amb aquesta solució guanyam temps, ja que si no havíem d'esperar a la nostra adaptació al Pla Territorial de Mallorca (PTM) per poder començar el projecte».

Fa temps que a Campanet es parla d'aquest vial, que descongestionarà el centre de vehicles. La variant, que tindrà una longitud aproximada de dos quilòmetres, enllaçaria la carretera vella de Campanet des del tram de l'Hostal passant per la zona del poliesportiu i el col·legi públic fins a arribar a la sortida de la carretera de Moscari.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol descongestionar el trànsit de vehicles que cada dia passa per Son Pocos i, especialment, servirà per desviar els camions i tot el trànsit pesant i de vehicles que ara passen pel centre del poble. Així, actualment, tot el trànsit rodat ha de passar forçosament pel nucli urbà de Campanet. L'augment del nombre de cotxes i la presència cada vegada més important de camions d'alt tonatge són alguns dels inconvenients.

Tot i que només fa unes setmanes que des del Departament de Carreteres del Consell van informar l'equip de govern de Campanet que finalment el nou vial s'inclouria en la modificació del Pla de carreteres, ja va ser durant la passada legislatura que el llavors batle de Campanet, Francesc Aguiló, es va posar en contacte amb el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca per poder dur a terme aquest vial. No obstant això, en tractar-se d'una obra que requereix una important inversió econòmica, es va deixar per a l'actual legislatura.

Així, en aquesta legislatura, un vegada que el vial estigui previst dins el pla de carreteres del Consell, l'actual equip de govern municipal ja podrà cercar la millor manera per finançar aquesta obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.