algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Tres agents ferits en la persecució d'un conductor kamikaze de sa Pobla a Palma

Un jove delinqüent, en un tot terreny robat, mobilitzà més de 25 dotacions policials

69934
La fugida desesperada de l'habitual delinqüent va finalitzar al carrer de Joan Miró, quan va xocar contra un arbre. | V.V.

J.J. Palma.

«Que els motoristes de la Policia es decantin, aquest no va de bromes». L'emissora de la Policia Local de Palma crema a les tres i quart de la matinada. Un conductor kamikaze, seguit per més de 25 dotacions, té en escac la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia des de sa Pobla, on no ha respectat un control. Aquest diari seguí amb els tres cossos policíacs la major persecució que es recorda a l'Illa des dels temps del Piranya, en la dècada dels 90.

A les 2.45 hores, els agents de la Guàrdia Civil s'avorreixen en una nit monòtona. Han muntat un control a sa Pobla, a prop de Pollença, i aturen alguns conductors. Res que no sigui normal. Però la nit sempre té sorpreses. De cop i volta, s'acosta un tot terreny Suzuki Vitara amb plaques de matrícula 5776-BKL, amb un motor potent. De manera rutinària manen que s'aturi, i el motor rugeix. Antonio M.F. és qui condueix. És un delinqüent tan precoç com habitual.

El jove començà les seves aventures de ben jovenet i era un clàssic del centre de menors des Pinaret. Ara ja no és cap nin, té 20 anys, però no ha canviat. Ja suma 19 detencions, gairebé tantes com anys té. I no està disposat a deixar-se agafar.

El Vitara que condueix, de color grana, l'ha robat a un resident de Palma, que encara no ho sap. Accelera en sec i gairebé atropella els agents del control de sa Pobla, que n'avisen d'altres. Ha començat una de les majors persecucions dels darrers anys. Va cap a Inca, a una velocitat temerària, i allà l'espera un altre control, muntat molt aviat.

Melenco, malnom d'Antonio, no cedeix. Eludeix el segon dispositiu de la nit i fa caure de la moto un policia local. Topa una patrulla de la Guàrdia Civil i posa rumb al Pont d'Inca. El tercer control tampoc no aconsegueix interceptar-lo i el jove s'endinsa pel camí de Son Banya, zona que coneix d'allò més bé. En previsió que agafaria aquest camí, la Policia i la Guàrdia Civil tanquen la carretera principal i Melenco gira cap al Coll d'en Rabassa. Després agafa l'autopista de l'aeroport, a 200 quilòmetres per hora.

«Va cap a Palma. Ho repetesc, va cap a Palma a gran velocitat, anau alerta». Els walkie talkie cremen i el nerviosisme és visible en els agents, tant en els que són al carrer, on esperen el míssil grana, com en aquells que els coordinen des de l'emissora. Temen el pitjor: «Ha estat a punt d'atropellar uns vianants i ara ha entrat en direcció contrària a l'avinguda Argentina. L'hem d'aturar ja, el passeig marítim és ple de gent».

Davant la cafeteria Cappuccino fa una maniobra arriscada, el tot terreny evita de nou els seus perseguidors i avança com una bala cap a la discoteca Tito's. Els noctàmbuls que s'acumulen a la sortida dels bars assisteixen atònits a l'espectacle: primer el Suzuki i després una comitiva policíaca. Llums, sirenes, molts de nervis.

Quan Melenco puja cap al Terreno, ja no té opcions. Una furgoneta dels UII (Unitat d'Intervenció Immediata) es posa enmig del carrer de Joan Miró i l'espera. El vehicle hi arriba, xoca amb un taxi i encara intenta una darrera esquivada, la més arriscada. La jugada li surt malament i xoca amb un arbre.

Antonio M. no obre la porta, es tanca per dins, i els agents, enrabiats, rompen els vidres pistola en mà i el treuen. «Has estat a punt de matar algú», li diu un agent. L'engrillonen i el Vitara, que ha patit nombrosos danys, és inspeccionat a fons.

Melenco és traslladat a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil i té una sola preocupació: «No em toqueu». No demana pels tres agents ferits lleus, ni si ha lesionat el taxista o cap vianant que s'hagi decantat en veure'l conduir de manera suïcida. Ha tingut més d'una hora en escac 25 dotacions policíaques i tres cossos de seguretat. Ha volgut jugar a escacs amb les peces blanques, que duen la iniciativa. I li han fet escac i mat.

El jove reconegué que tenia pensat robar quan eludí el primer control.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.