nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les Balears parlen català a Madrid i es mostren sense el sol ni la platja

Fitur tanca aquesta edició amb un «optimisme moderat» per a la propera temporada turística

E.D. Palma.

Sentir havaneres de Menorca, cançons típiques eivissenques i 'gràcies' acompanyant els 'gracias' després de les actuacions als envelats de Balears a la plaça Colón, en ple centre de Madrid, no és una imatge típica de la capital de l'Estat, i per alguns illencs fou també emotiva. Resultava curiós veure com els madrilenys i les madrilenyes que feien coa per tastar els productes gastronòmics o veure la doma menorquina duien davall el braç o fullejaven (llegir ja era més difícil) exemplars de Diari de Balears.

Les Illes mostren aquest cap de setmana una imatge allunyada del sol i la platja, amb la cultura com a atractiu. I ho fan amb èxit, com així ho demostra l'afluència de visitants als envelats. Avui hi haurà desfilada de moda adlib, xeremiers, circ, dj i més música i activitats, que tancarà, fins a un altre any, el correfoc.

Aquesta nova iniciativa promocional, que el Govern no descarta repetir en altres ocasions adaptant-la a cada circumstància, com podria ser la propera fira de turisme de Berlín, ha marcat el Fitur 2008. Com també ho han fet l'evolució de l'economia i les incerteses en els mercats financers, que han condicionat les previsions per a la propera temporada. Tot i així, la conclusió és que, si es manté l'escenari actual, es podrien repetir les xifres de l'any passat, quan se superaren els 13 milions de turistes. «Optimisme moderat» ha estat la frase. Això no obstant, els hotelers han matisat que la rendibilitat dels negocis podria davallar amb l'increment dels costs.

El nou estand de Balears a Fitur -aplaudit per tot el sector- ha ajuntat més polítics que mai sota el paraigües del turisme; per ventura les pròximes eleccions també hi han tingut a veure. Sindicats, patronals, govern, oposició i representants del sector turístic es deixaren veure per l'espai destinat a Balears, i no se sentiren crítiques, sinó la necessitat d'unió per tirar endavant el sector que sustenta l'economia illenca. Els únics que no hi posaren un peu foren els caps de les hoteleres mallorquines més grans: Sol Meliá, Riu, Barceló i Iberostar.

La presència del ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, i del secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Pedro Mejía, fou una mostra de suport a les Illes per part del Govern central, que es concretà amb la firma de convenis de col·laboració en promoció.

Així mateix els reis feren costat a Balears visitant-ne l'estand el dia de la inauguració, encara que algun dels comentaris del monarca no agradà gaire als representants d'algun municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.