algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'ONG Metges sense Fronteres s'emporta el premi Joan Lliteres

Eduard Servera dóna una obra en el marc de la festa de Sant Ignasi

J.M.S./J.S. Son Servera.

L'organització no governamental (ONG) Metges sense Fronteres va rebre ahir el premi Metge Joan Lliteres, que anualment lliura l'Ajuntament de Son Servera. El marc va ser la celebració de Sant Ignasi, en commemoració de l'alçament del cordó sanitari establert amb motiu de l'epidèmia de la pesta el 1820, que va provocar la mort de 1.040 persones, el 65 per cent del total de la població.

A banda de l'ONG, el protagonista de la festivitat de Sant Ignasi fou també l'exbatle socialista i escultor Eduard Servera, qui va donar al municipi una obra lligada als fets de 1820. L'escultura representa el pastor que va escampar l'epidèmia pel poble quan va recollir una capa que trobà a la platja. Servera pretén que el poble se senti identificat amb aquesta escultura com un símbol de la unió posterior i la tasca que dugueren a terme els veïns de la localitat per combatre l'epidèmia.

En aquest sentit, el batle de Son Servera, Josep Barrientos, explicà que la festivitat de Sant Ignasi «és un dia molt assenyalat pel que suposà en el seu moment amb l'aixecament del cordó sanitari». Quant al premi concedit a Metges sense Fronteres, Barrientos va voler destacar la seva feina «per ajudar a eradicar epidèmies i ajudar els més necessitats». Cal recordar que en els dos darrers anys els guanyadors han estat el metge Alfonso Ballesteros i el doctor de l'esquena Francisco M. Kovacs.

Com cada any, en el marc de la festa de Sant Ignasi també es lliuraren els diplomes als estudiants de l'institut de Son Servera corresponents al concurs de poesia i glosat, amb el tema de la pesta i del que succeí l'any 1820. L'acte en el decurs del qual també es lliurà el premi Metge Lliteres es dugué a terme en una sala de plens que estigué plena de veïns de la localitat. De part de l'ONG va rebre el premi Maria Francesca Ripoll. Hi fou present el director general d'Avaluació i Acreditació, Joan Llobera, i el gerent de l'Hospital de Manacor, Francesc Marí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.