algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Bombers i Policia rescaten un jove que caigué mentre escalava a Son Quint

El lesionat s'estimbà des d'una altura de cinc metres a les coves del Pilar mentre hi feia ràpel

94476
Els bombers i efectius sanitaris traslladaren el ferit a la clínica Juaneda. Fotos: A.SEPÚLVEDA.

Les coves del Pilar, a la muntanya de Son Quint, es cobraren ahir una altra víctima. Es tracta d'una zona, situada devora Son Vida, freqüentada per excursionistes i per escaladors, i on són nombrosos els accidents. Ahir migdia un jove que hi practicava ràpel es precipità des de cinc metres i es destrossà la cama dreta. El rescat va ser molt dificultós i va durar més de dues hores.

El ferit, de prop de 23 anys, escalava en companyia d'uns amics. Anava ben equipat, però un dels enganxalls va fallar i ell va caure en terra. Es va rompre la tíbia i el peroné, en fractura oberta, i va començar a cridar de dolor. Els seus companys demanaren ajuda per mitjà d'un telèfon mòbil i es posà en marxa tot l'operatiu d'emergència.

Quatre bombers del parc central de Son Castelló, mitja dotzena de sanitaris del 061 i el mateix nombre de policies nacionals es dirigiren a la zona de Son Quint, després d'haver fixat el punt de reunió a la urbanització de Son Xigala.Els primers efectius que pujaren a les coves del Pilar hi hagueren d'anar a peu, perquè el camió no hi podia accedir a causa del caire abrupte del terreny. Els sanitaris varen veure tot d'una que el jove sofria, per la qual cosa li varen subministrar sedants, per calmar-li el dolor. Després procediren a estabilitzar-lo i l'immobilitzaren damunt una llitera.

No gaire lluny d'allà, els bombers havien aparcat una furgoneta Pick-Up, idònia per a aquesta classe de terrenys. Hi carregaren el ferit i emprengueren el descens, molt a poc a poc per no castigar el ferit.Arribaren per fi a l'ambulància del 061, on els facultatius tornaren a atendre a l'excursionista, a qui havien posat una màscara per facilitar-li la respiració. A continuació, el ferit va ser evacuat a la clínica Juaneda de Palma, on es preveia que fos operat ahir horabaixa de la fractura oberta que presentava a la cama dreta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.