algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

UGT afirma que la situació de l'ocupació és «alarmant» i que enguany empitjorarà

Reclamen al Govern balear que reaccioni ja i sigui més dinàmic per posar fre a aquesta crisi

M.QUES./EFE. Palma.

El secretari general d'UGT a Balears, Lorenzo Bravo, assegurà ahir que «comencen a encendre's les alarmes» a les Illes davant de la pujada «preocupant» de la desocupació el 2007, que, segons ell, empitjorarà enguany per la crisi immobiliària.

Bravo féu aquestes declaracions a la presentació de l'Informe de conjuntura laboral 2007 d'UGT, on sol·licità al Govern que «reaccioni» i sigui «més dinàmic» per posar fre a una situació laboral que titllà «d'alarmant».

Bravo alertà que «per molt que s'activi l'obra pública» per reflotar la construcció, tal com proposa el Govern, «no es pal·liarà la pèrdua d'ocupació» al sector que «encara no ha arribat a les cotes màximes», puntualitzà i advertí que el turisme «no podrà assumir la destrucció de llocs de feina» del sector immobiliari, ja que tampoc no viu el millor moment.

Els problemes que «ara pateix l'ocupació» a l'Arxipèlag són a causa, segons explicà Bravo, que «durant anys aquí s'ha generat ocupació precària».

L'informe d'UGT remarca, en aquest sentit, que el 86,51% dels nous contractes registrats en el Servei d'Ocupació de Balears (SOIB) durant l'any passat han estat temporals, que l'atur, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA), pujà un 51,7% i que la generació d'ocupació s'ha alentit i creix a un ritme del 0,71%.

No obstant això, UGT reconeix que el 2007 ja es notaren les mesures contra la precarietat laboral, ja que l'afiliació indefinida pujà a Balears fins al 60% del total.

Encara així, Bravo insistí en la necessitat que Govern, institucions i agents socials abordin el Pla de competitivitat de desenvolupament econòmic i social.

La fórmula del secretari general d'UGT a les Balears per frenar-la passa per la creació de noves possibilitats d'ocupació en sectors diferents, encara que reconegué que per dur-ho a terme caldrà fer «un gran esforç en formació» dels treballadors.

El secretari d'Acció Sindical d'UGT, Manel Pelarda, assenyalà que, a la comunitat, a finals del 2007 es comptabilitzaren una mitjana de 37.243 aturats i 59.874 demandants d'ocupació, xifra on UGT inclou els fixos discontinus, la qual cosa suposa un increment del 3,07% i el 6,89%, respectivament.

L'informe reflecteix els problemes que pateixen els estrangers, encara que la seva participació laboral pujà el 2007, tant en afiliació mitjana, que pujà un 9,73% enfront del 2006; en contractació, amb una increment del 18,42%; com a l'atur, que pujà el mateix que la contractació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.