algo de nubes
  • Màx: 14.01°
  • Mín: 7.77°
13°

L'Estat invertirà 1.765 milions en cinc anys per millorar el sector turístic

La reforma integral de la Platja de Palma rebrà una part important d'aquest pressupost

E.DOMENECH.Enviada especial a Madrid
La secretària general de Turisme, Amparo Fernández, anuncià que el Govern central té previst invertir 1.765 milions d'euros en cinc anys per desenvolupar la primera fase del pla 2020, en el qual es preveuen accions per mantenir la competitivitat del sector turístic estatal en el seu conjunt, basades en la innovació i la sostenibilitat.

Un dels eixos principals d'aquestes actuacions, elaborades amb el consens del sector privat, seran les requalificacions de zones turístiques madures. En aquest sentit, Fernández i el secretari d'Estat de Turisme i Comerç, Pedro Mejía, reiteraren el compromís de dur endavant la reforma integral de la Platja de Palma i que aquesta es beneficiï de part d'aquest pressupost. No obstant això, recordaren que aquest projecte, com la majoria dels que s'inclouen al pla 2020, no s'entenen sense l'aportació de doblers d'altres administracions autonòmiques i locals, com també de la inciativa privada. D'altra banda, s'analitzaran també fórmules per recuperar part de la inversió. Mejía i Fernández feien aquestes declaracions a l'estand de Balears just després de signar un conveni amb el conseller de Turisme, Francesc Buils, mitjançant el qual ambdues administracions es comprometen a gastar 7,5 milions en promoció de les Illes Balears.

Buils destacà que aquest import gairebé duplica el d'acords anteriors. El Govern central aporta 4,5 milions i la resta, l'Executiu balear. Se'n destinaran dos a promoció de productes amb acords amb aerolínies i touroperadors, i 5,5 milions a publicitat a mitjans dels principals mercats emissors.

Sobre la Platja de Palma, el conseller de Turisme assegurà que amb l'obertura de pliques del concurs del proper dilluns s'ha avançat dos mesos el procés del que serà l'adjudicació del projecte. Tanmateix, assenyalà que sense que el projecte guanyador no desenvolupi un pla d'execució, amb el consens de tots els agents implicats, no és possible fer una previsió d'inversió. Per altra banda, Fernández assenyalà que, al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, els «agradaria» promoure l'obertura d'un parador a Mallorca. A Fitur s'ha presentat la maqueta del d'Eivissa, que es començarà a construir enguany, i a Menorca es concretarà enguany una ubicació. En relació a l'evolució de la propera temporada turística, el secretari d'Estat assenyalà que les perspectives són «bastant positives» amb un «moderat creixement subjecte a les incerteses econòmiques». «Percebem un optimisme contingut, però tothom és extremadament prudent», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.