algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

El Bloc insta a garantir un 'espai català' a la televisió digital terrestre

El Pacte negocia, a instàncies del Bloc i UM, la Llei de l'habitatge

LL.P. Palma.

El grup parlamentari Bloc per Mallorca i PSM-Verds de Menorca ha registrat en el Parlament una proposició no de llei per tal d'instar el Govern central i els executius autonòmics de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià a prendre mesures per articular un espai de comunicació en català i garantir així la seva estabilitat, en el context de la introducció de la televisió digital terrestre (TDT).

Entre d'altres actuacions, en la seva iniciativa parlamentària proposa, a les esmentades administracions, signar i desenvolupar acords «mutus» per garantir així la recepció de les respectives televisions públiques -IB3, TV3, Canal 9, Canal 33-K3, 300 i Punt 2) en TDT.

Per altra banda, els partits del Pacte segueixen negociant per la presentació d'esmenes a les dues lleis més importants impulsades fins ara pel Govern: les anomenades de protecció del territori, i de l'habitatge.

El termini per a la seva presentació acaba el proper dimarts -el mateix dia que es reobre el període de sessions al Parlament- i tant el grup del Bloc com els d'UM tenen especial interès a introduir modificacions en alguns aspectes de la llei de l'habitatge.

Respecte a aquest projecte legislatiu, el grup parlamentari del PP ja ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat i que presentarà un text alternatiu perquè el presentat pel Govern el considera una «aberració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.