algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La Cooperativa de Sant Bartomeu embotella oli novell per primer pic

Una remesa de 1.500 litres just treta de la tafona es posa a la venda

ANTONI MATEU. Palma.

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller treu a la venda una partida de 1.500 litres d'oli novell amb Denominació d'Origen, feta a partir de l'oliva premsada d'aquesta mateixa temporada 2007-2008. La iniciativa de decantar una part de l'oli produït enguany i envasar-lo tot d'una, sense que passi pels tancs d'emmagatzemament, és fruit de la voluntat de la cooperativa sollerica d'oferir al client el producte amb les millors qualitats. «L'oli que acaba de sortir de la tafona és molt coneixedor. Té unes característiques molt especials. Fa una oloreta com de tomàtiga de ramellet i té una textura suau. Quan el tastam ens deixa un paladar vellutat», digué ahir Pere Picó, gerent de la cooperativa, durant l'acte de presentació del producte, que tingué lloc al centre comercial d'El Corte Inglés de les Avingudes.

Segons Picó, «l'oli novell, baldament estigui envasat de fa molt de temps, no perd les seves qualitats. Dins la botella també hi ha part del pòsit de quan fou premsat». Tanmateix, l'oli novell no és l'únic producte que la Cooperativa de Sant Bartomeu comercialitza. Ja fa anys que les botelles d'oli verge es posen a la venda. A més, una sèrie de diferents empresaris repartits per la geografia illenca comercialitzen els seus productes amb la Denominació d'Origen Oli de Mallorca. Amb aquest distintiu també es comercialitza oli produït a Manacor, a Alcúdia o a Pollença.

Aquest distintiu serveix per certificar que el cent per cent de l'oliva utilitzada és feta a Mallorca. «Volem que la gent destriï el nostre producte pel distintiu. Així es pot conèixer quin és l'oli que es produeix aquí», digué Josep Oliver, president del consell regulador de la DO.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.