nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El Govern aprova una tarifa flexible i un 7% més baixa als vols interinsulars

Les companyies oferiran un preu de 41? per residents, si bé podran modificar-lo en algunes places

El Govern balear i el Ministeri de Foment acordaren ahir la modificació de la declaració de servei públic del transport aeri en els vols interinsulars per la qual cosa es marcarà una rebaixa del preu de referència del 7% per situar-se en 82 euros per als no residents, la qual cosa permetrà que els residents de les Illes Balears puguin gaudir d'una tarifa de 41 euros amb l'aplicació del descompte de resident.

L'acord assolit contempla el pas d'un model de tarifa màxima a una de flexible, per la qual es pot pujar un 25% el preu màxim al 50% de les places ofertades, amb el compromís que si ho fan, hauran de reduir les tarifes de la resta de seients amb el compromís que mai l'ingrés per passatger no superi, en el còmput total del vol, el preu mínim de 82 euros. Aquest aspecte indica que les tarifes de la resta del passatge seran, com a mínim, sis euros més barates.

Així ho assegurà la directora del transport aeri i marítim del Govern, Joana María Amengual, després de mantenir ahir una reunió amb el director general d'Aviació Civil, Manuel Bautista, en la qual va estar acompanyada dels consellers de Mobilitat dels consells de Menorca i Mallorca, Albert Prats i Damiá Borras. En la trobada també es ratificà que la companyia Air Nostrum no aplicarà la pujada automàtica per l'evolució de l'IPC, tal com està contemplada en l'actual declaració.

Amengual detallà que amb la baixada de tarifes es passa dels 88 euros als 82 fixats, i explicà que un resident de les Illes «passarà, en cas de pagar de 49,5 euros per vol interilles, a 41 euros». «Això suposa una baixada directa per al resident del 17%», indicà, per a continuació matisar el fet que si a aquesta xifra s'hi suma l'augment de l'IPC -en un 15%-, «la baixada real se situa en més d'un 32%».

A més, els descomptes en tarifes socials, joves menors de 24 i majors de 65 anys, passaran d'un 10 a un 20% de descompte.

La directora de transports del Govern precisà que l'acord estableix que aquest canvi respon a la necessitat de «dinamitzar» el mercat aeri per recuperar tots els ciutadans que «van deixar de volar» per l'augment dels preus.

Sobre les singularitats de la nova declaració, Amengual explicà que els 82 euros per passatger serà la mitjana per avaluar la declaració, i detallà que si bé la pujada s'ha fixat en un màxim de 25%, els descomptes podran superar aquest percentatge si així ho estima la companyia.

El sistema està basat en la reducció de preu per a l'altra meitat dels seients que no rebran ajuts, per al qual s'estableix el preu mitjà de 82 euros en el total de l'avió, que servirà a la companyia de mètode per aplicar les rebaixes mínimes que es desprenen d'aquesta nova declaració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.