algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

El Govern vol obtenir fons per a l'Euroregió i que Aragó s'hi reintegri

El president del Llenguadoc, crític amb l'aliança, ara s'ofereix a Antich

Balears afronta la presidència de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani amb dos objectius clars durant aquest 2008. D'una banda, dotar l'aliança de personalitat jurídica perquè pugui accedir a fons de la Unió Europea per desenvolupar projectes conjunts. De l'altra, reforçar-ne l'estructura territorial per aconseguir que Aragó s'hi reintegri, ja aquesta comunitat ara no hi participa activament per desavinences amb Catalunya.

El conseller de Presidència, Albert Moragues, que acompanyat del director general d'Acció Exterior, Jordi Bayona, presentà ahir les principals línies d'actuació durant la presidència balear, admeté que l'Euroregió «no passa un dels millors moments de la seva història», per la qual cosa apostà per donar-li un impuls polític i social.

Sobre aquest reforçament, Bayona revelà que el president de la regió francesa del Llenguadoc, George Freche, ha remès una carta al cap de l'Executiu balear, Francesc Antich, per mostrar la seva voluntat de cooperar amb ell. El mes de desembre, quan Antich assumí la presidència de l'Euroregió, Freche amenaçà d'abandonar l'organisme criticant la seva manca d'operativitat. L'aliança la formen dues regions franceses a més de les Balears, Catalunya i Aragó, encara que aquesta darrera en la situació esmentada abans.

Sobre l'accés als fons comunitaris, el conseller Moragues explicà que la fórmula implica funcionar com a Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT), una nova figura jurídica que els permetria presentar projectes conjunts per accedir a recursos europeus.

El titular de Presidència també avançà que, entre altres objectius, també hi ha el de reactivar el diàleg entre les capitals de la Xarxa C6 -Tolosa, Montpeller, Barcelona, Palma, Saragossa i València-, a més d'estendre la col·laboració als països del nord d'Àfrica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.