nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La campanya a favor de l'avortament ja ha recollit 50 autoinculpacions a Palma

Associacions feministes, partits i sindicats lliuraran els testimonis als jutjats el pròxim 5 de febrer

La campanya a favor del dret a l'avortament que han organitzat associacions feministes, ONG, partits polítics i sindicats ja ha recollit més de cinquanta autoinculpacions a Palma «per haver avortat, o haver acompanyat una dona a fer-ho», i continuaran replegant-ne fins al pròxim dia 5 de febrer, quan les lliuraran als jutjats de via Alemanya.

Segons explicà Nina Padrón, membre del Lobby de Dones de Mallorca, «aquesta és una acció més de les que s'estan fent a tot l'Estat per reclamar una modificació de l'actual despenalització parcial de l'avortament, de manera que deixi de ser considerat com a delicte en el Codi Penal, i s'acabi la inseguretat jurídica que la llei actual genera».

Al moviment s'hi han adherit fins ara l'Associació Dones de les Illes Balears per a la Salut, Creients i Feministes, Asociación de Mujeres en pro de la Igualdad, Lobby de Dones, ADOVIMA- Lluna Creixent, Dones i Lletres, Asociación Balear de Apoyo a la Fibromialgia, Col·lectiu Teranyines; Metges del Món; els sindicats STEI-i, CGT i CCOO; i els partits polítics PSOE, EU-Els Verds, JSIB i Entesa per Mallorca, que han elaborat un manifest conjunt sota el lema «Les dones parim, les dones decidim».

Segons el manifest, aquesta campanya sorgeix «després de la situació d'assetjament per sectors ultraconservadors i fonamentalistes religiosos, amb actuacions judicials que ha dut a terme la Guàrdia Civil en entrar a casa d'algunes dones per citar-les a declarar per haver-se sotmès a avortaments».

A més, consideren que les darreres accions contra dones que s'han sotmès a un avortament, són «una vulneració de la intimitat i una criminalització de dones que l'únic que han fet és exercir un dret». En el manifest s'exigeix als polítics «un compromís clar i decidit per modificar l'actual despenalització parcial de l'avortament; que la nova normativa garanteixi i respecti el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs; i s'asseguri que aquestes es realitzin de manera normalitzada dins la xarxa sanitària pública, la qual cosa continua sense estar garantida».

Aquests col·lectius continuaran recollint documents de dones i realitzant noves accions reivindicatives. Així, per exemple, per al pròxim dissabte està prevista la projecció de la pel·lícula romanesa 4 meses, 3 semanas y 2 días, guanyadora de la Palma d'Or del Festival de Canes d'enguany, per després fer un col·loqui debat sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.