nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern dóna el sus a les obres del nou centre escolar del poble

Tots els partits polítics en bloc exigeixen la construcció d'un institut

La Conselleria d'Educació del Govern balear ha donat el sus a les obres de construcció d'un nou centre escolar d'Educació Infantil a Sant Llorenç. Així es desprèn de la reunió entre els responsables de l'Institut Balear d'Infraestuctures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC), Francesc Tarrés; el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell, amb el batle Mateu Puigròs i la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sant Llorenç, Maria Montserrat Rosselló.

El projecte bàsic d'aquest nou centre d'Educació Infantil per a nins de 3 a 6 anys, ubicat al camí del Purgatori, ja està redactat. El pressupost puja a 980.000 euros. Serà un nou centre de sis unitats de doble línia. L'edifici disposarà de tots els serveis i les comodidats per als infants. Constarà de sala multiusos, d'una aula de psicomotricitat i també tindrà dotació d'equipaments de menjador.

Segons va explicar el batle, Mateu Puigròs, «en aquests moments s'està acabant de dotar de serveis el solar cedit a la Conselleria. S'hi està duent a terme l'electrificació. La previsió és que el Govern faci una cessió de crèdit a la Sala per licitar i adjudicar les obres, i la idea és començar una vegada que hagi acabat el curs escolar». El batle va valorar la reunió amb la Conselleria de manera molt positiva. Així mateix s'informà que en el 2008 es realitzarà l'ampliació de l'escoleta infantil de Son Carrió, actuació que té un cost de 349.000 euros. En principi, la Conselleria en pagarà el 60% i la resta serà a càrrec municipal, ja que en aquesta ampliació està previst fer una aula nova per a nins de 0 a 3 anys que serà municipal, a més d'una altra aula per a infants de 3 a 6 anys.

Tots els partits polítics que integren l'Ajuntament de Sant Llorenç exigeixen a la Conselleria d'Educació del Govern balear la construcció d'un institut d'ensenyament secundari al municipi. Aquesta és una vella reivindicació que en els darrers anys encara es fa més necessària a causa del creixement de la població escolar.

L'equip de govern va presentar en el darrer ple una moció per demanar aquest nou centre escolar al Govern, la qual va ser aprovada per unanimitat. En la moció es proposa al Govern elaborar de manera conjunta amb l'Ajuntament un conveni de col·laboració a fi de redactar un projecte d'institut al polígon 7 amb la finalitat de tramitar la declaració d'interès general. És un lloc situat vora el nucli urbà i amb fàcils accessos.

L'Ajuntament justifica la necessitat de construir l'institut pel fet que els alumnes s'han de traslladar a l'Institut d'Artà o bé al de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.