cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Interpol té un sospitós del crim d'Yvonne O'Brien, el més atroç comès a Mallorca

La britànica fou mutilada el 1999 a Alcúdia i l'assassí s'emportà la seva mandíbula

78594
Yvonne O'Brien, de 37 anys, fou brutalment assassinada aquell estiu de 1999.

Gairebé deu anys després que Yvonne O'Brien fos salvatgement esbutzada i mutilada al Port d'Alcúdia, Interpol apunta ara un nou sospitós de l'assassinat. Es tractaria d'una persona del seu entorn més proper i ara agents de la Guàrdia Civil tracten de verificar-ne la nova informació.

Interpol s'ha posat en contacte amb el Cos Nacional de Policia de Palma i amb la Guàrdia Civil per informar que hi ha un nou sospitós en el crim d'Yvonne O'Brien, una britànica que va ser salvatgement esbutzada i mutilada al Port d'Alcúdia el 1999, quan tenia 37 anys.

El nou sospitós és una persona de l'entorn de l'assassinada i ara els investigadors, en concret la Policia Judicial de la Comandància palmesana, realitzarà una sèrie de gestions per tractar de comprovar les noves dades aportades. Per arribar al presumpte assassí de la jove anglesa han intervingut en la investigació d'aquell país un detectiu privat i una periodista, que han posat a les mans d'Interpol els avenços en aquest cas.

Yvonne tenia seriosos problemes amb l'alcohol i era especialment coneguda a Alcúdia per la seva promiscuïtat. Tanmateix, la dona no acostumava a ficar-se en problemes.

El darrer dia d'agost de l'any 1999 la seva sort va canviar per sempre. La dona arribà al seu xalet llogat, ubicat al carrer Teodoro Canet número 50 acompanyat del seu botxí, amb qui pretenia mantenir relacions sexuals. Ambdós es van jeure al llit, mantingueren alguns jocs íntims i després, abans que ella pogués reaccionar, el psicòpata li nuà una soga al coll. L'assassí li assestà repetides punyalades, li obrí el ventre i li va treure les tripes. Encara viva li arrencà la mandíbula (que es va emportar) i després, amb les mans rajant de sang, escrigué a la paret les paraules «Sexe, amor» i el signe hippy. Abans de fugir li va introduir una pistola simulada a la vagina.

Quan els investigadors van arribar a l'escenari del crim quedaren horroritzats amb el que van veure. A Mallorca no es recordava un crim tan esborronador, l'obra d'un autèntic sàdic. Potser un assassí en sèrie, segons es va pressentir per llavors.

La investigació va ser molt complexa i aparegueren diversos sospitosos: un marroquí, un mallorquí que després morí i el principal: Gaston Biewr, un luxemburguès que havia passat una temporada a un hospital psiquiàtric i era amic d'Yvonne el 1999. Tanmateix, cap pista no va prosperar. Ara Interpol ha obert una nova via, els resultats de la qual estan en l'aire. En qualsevol cas, es tracta d'una notícia important per a la Guàrdia Civil, que mai no donà per tancat aquest cas.

L'horrorosa mort d'Yvonne va crear autèntica psicosi a Alcúdia i la Policia Local i la Benemèrita van haver de multiplicar les patrulles nocturnes per aquells carrers per calmar els veïns. Gairebé una dècada després, l'assassinat d'Yvonne O'Brien torna a estar sobre la taula dels investigadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.